H.C. Andersen med efterårsblade
Hvad skal du se i

Odense

Som H. C. Andersens hjemby giver vi jer mulighed for at komme tættere på digteren end nogle andre steder i verden, hvor I med en tur gennem H. C. Andersens fodspor kan genopleve hans liv. I kan også udforske Danmarks historie i Den Fynske Landsby, på Møntergården eller på Danmarks Jernbanemuseum. Derudover rummer Odense flere fantastiske museer, såsom Tidens samling og Odense Bunkermuseum. Vi byder også på en oplevelse af en levende fortid i Odins Odense, hvor I kan mærke livet fra dengang jernalder blev til vikingetid.

Guidede ture

VisitOdense tilbyder masser af guidede ture, både faste sommerture og rundvisninger, du helt selv sammensætter. 

Book sommerens byvandringer

Fra en klassisk byvandring til Ghostwalk. H.C. Andersen rundt med Paraden eller arkitekturen i centrum. Odense har meget at byde på, og her har vi samlet dette års mange fantastiske guideture.

Guideservice i Odense

VisitOdense tilbyder guideservice for firmaer, grupper og private. Se mere om priser, vilkår og få inspiration til ture på denne side.

Hvad er du interesseret i?

Uanset om du er historienørd, fascineret af H.C. Andersen, vild med at cykle eller bare har lyst til at shoppe igennem, så er Odense et godt valg. Med masser af festivaler, kultur og aktiviteter er der noget for alle her.

Events

Odense er kendt for sine mange events og festivaler, men vi har også et rigt kulturliv på andre fronter. Odense Teater, Odeon Koncerthus, Den Fynske Opera og mange andre aktører holder niveauet højt hele året rundt.

H.C. Andersens Hjemby

Kom tæt på Odenses mest kendte bysbarn, H.C. Andersen. Multikunstneren Andersen imponerede med eventyr, teaterstykker, biografier, rejsebeskrivelser, papirklip og meget mere. Besøg de lokale attraktioner, der hver især belyser en eller flere sider af vores berømte eventyrdigter.

Kulturen kalder

Odense har en overraskende stor mængde attraktioner for kunst og kulturinteresserede.

Aktiv ferie i Odense

Er du til cykelferie, golfferie, ferie på vandet eller noget helt fjerde? Kig med her

Grønne fristeder

Fyn er også kendt som Danmarks have og Odense bliver ofte kaldt Fyns hovedstad.

Shopping

Tips til shopping i Odense med forslag til den perfekte hyggeshopping dag for dig.

De uundgåelige

De 5 mest besøgte attraktioner i Odense

Er du nysgerrig efter at vide hvilke attraktioner i Odense, der uden tvivl er et besøg værd?

De 5 mest seværdige kirker i Odense

Odense Domkirke er bl.a. blevet kaldt det bedste danske eksempel på byggeri i gotisk stil.

Udendørs attraktioner

Hvis vejret bare er for godt til indendørs museumsbesøg så er løsningen her - udendørs museumsbesøg

De unikke

Kunstmuseum BRANDTS

BRANDTS er Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Her præsenterer vi mere end ti udstillinger om året af ny og klassisk kunst side om side med nutidens populære billeder. I vores skiftende udstillinger kan man gå på opdagelse i de nye billedformer, der præger vores liv i dag. ...

Tidens Samling, hverdagsmuseum

Tidens Samling er et hverdagsmuseum for mode, design og indretning i det 20. århundrede. Her er to udstillinger, den permanente og en særudstilling.

Danmarks Jernbanemuseum

Velkommen på Danmarks Jernbanemuseum Nostalgi og minder på Danmarks Jernbanemuseum Midt i Odense, lige ved banegården, har museet til huse i ...

Odins Odense - Jernalder og Vikingetid

Velkommen til et stykke af Danmarks historie Oplev vores levende fortid i en landsby, der viser livet i jernalderen og vikingetiden, der varede fr...

Odense Bunkermuseum

Vil du gerne udforske en helt intakt 450 m2 stor atombunker? Denne bunker er blevet helt restaureret og inkluderer mange af de originale genstande ...