H.C. Andersens Hus

H.C. Andersens Hus - en verden, du troede du kendte

Det nybyggede H.C. Andersen Hus i det historiske kvarter, tæt på Møntergården og Koncerthuset Odeon, giver dig muligheden for at se nye sider af H.C. Andersens forfatterskab. Her fokuseres ikke på personen Andersen og hans historie, men derimod på de eventyr, han skrev, og deres stemme. Det nye museum taler ikke OM H.C. Andersen, det taler SOM H.C. Andersen.

Selve museumsbyggeriet dækker et areal på 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum, der fletter sig sammen med en omkringliggende magisk have. Det lille gule hjørnehus, der tidligere var kendt som H.C. Andersens fødehjem bliver en del af det nye museum. 

Det ambitiøse museumsbyggeri er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og realiseret med en afgørende donation fra A.P. Møller Fonden. Den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og hans tegnestue står blandt andet også bag det nye OL-stadion i Tokyo. 

Adgang til H.C. Andersens Hus kun garanteret med en dateret online billet som du kan købe hcandersenshus.dkBilletten (3i1-billet) giver på købsdatoen adgang til H.C. Andersens Hus, H.C. Andersens Barndomshjem og Møntergården.

NB - Åbningsdatoen kan ændre sig pga. COVID19 og de udfordringer, det medfører.