Gå til indhold
©  Foto:

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense, lige ved banegården, har museet til huse i en autentisk remisebygning fra 1954. Her kan I opleve den danske jernbanehistorie på nært hold.

Velkommen på Danmarks Jernbanemuseum

Nostalgi og minder på Danmarks Jernbanemuseum
Vi har 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne. Kig ind i de royale vogne, oplev rejselivet på 1. klasse og se Danmarks ældst bevarede damplokomotiv fra 1868. I har adgang til mange af museets lokomotiver og vogne. I kan sidde på træsæderne i den to-etagers Klampenborg-vogn, stå i førerhuset på damplokomotivet fra 1954 og træde ind i postsorteringsvognen. Se også udstillinger om H.C. Andersens togrejser og jernbanesikkerhed. Eller oplev Drømmenes Kupé, som er en poetisk og sanselig særudstilling om Interrail og Wagons-Lits, hvor iscenesatte miljøer og kupéer fortæller historien om danskernes togrejser til fremmede destinationer.

Lige noget for børnene
De store lokomotiver fascinerer børn i alle aldre. I må gerne røre, lege og gå på opdagelse i vores mange vogne og lokomotiver. De mindste gæster vil elske Børnebanegården, der er en banegård i børnestørrelse. Udendørs har vi et nyt, stort lære- og legeområde med et kæmpe damplokomotiv og et vandtårn, hvorfra I kan rutsche. Hver dag kører det populære minitog. Enten inden eller ude. Udendørs har vi fået et helt nyt minitogsanlæg, som er iscenesat med jernbanehistoriske miljøer i børnestørrelse. I starter turen på Københavns Hovedbanegård. Undervejs kører I over den gamle Lillebæltsbro, gennem en Storebæltsfærge og en lille stationsby. Minitogene er modelleret efter rigtige tog som MY-lokomotivet og MA-lyntoget.

Alle aktiviteter er gratis, når først entréen er betalt. Børn under 5 år har GRATIS entré.

Find out what we are up to: