Byens Rum

Foto:Thomas Mørkeberg&Rico Feldfoss
Odenses charmerende kvarterer

Odense byder på mange forskellige bydele, hvor du har rig mulighed for at udforske det pulserende byliv og nyde de grønne oaser.

gaatur i paaskestraede
Foto: Andreas Bastiansen
Julie og Emra på bænken i H.C. Andersen Kvarteret
Foto: Johan Joensen

Turen kan starte i Odenses historiske bydel med hyggelige brostensbelagte gader, finurlige facader af bindingsværk og et væld af skønne butikker, restauranter og museer. Det er den oprindelige del af byen og også her, at prominente borgere som H.C. Andersen og Oluf Bager gik omkring for meget længe siden.

Brandts arkitektur
Foto: Søren Brønserud
Cyklist i Vintapperstræde
Foto: Benjamin Dalby

Derfra kan turen gå til Brandts Klædefabrik, som er et autentisk åndehul midt i byen. Her kan du dykke ned i en verden af kunst på Kunstmuseum Brandts, gå på opdagelse i de spændende specialbutikker og blive fristet og forkælet på de mange spisesteder.

 

Foto: Johan Joensen
https://www.visitodense.dk/turist/oplev-odense/det-hyggelige-lokale-liv/johannes-kulturfavoritter-i-odense
Foto: Andreas Bastiansen

Blot to kilometer fra Latinerkvarteret, finder du Odense Havn, som har gennemgået en forunderlig forvandling fra industrihavn til mondænt boligkvarter med havnebad, restauranter og sportspladser. Det må du opleve, inden turen går videre til et andet fristed i den sydlige ende af byen – nemlig Fruens Bøge. Engang var skovture her forbeholdt det pænere borgerskab, men i dag er det heldigvis alle, der kan suge det grønne til sig, spise frokost i skovbunden, nyde synet af Skovsøen og slubre gammeldags isvafler i sig.

Måske er du også interesseret i:

Nathalie på I Pupi Siciliani II
Din lokale guide
Veterantog med damp
Det kan du nå på en dag - for historieentusiaster