De 5 mest besøgte attraktioner

Foto: Daniel Jensen

Er du nysgerrig efter at vide hvilke attraktioner i Odense, der uden tvivl er et besøg værd? Tag familien, din kæreste eller en ven med og oplev fem fantastiske attraktioner og del begejstringen med tusindvis af andre besøgende.

H. C. ANDERSENS HUS OG BARNDOMSHJEM

I Odense har I mulighed for at komme helt tæt på H. C. Andersen, tættere end nogle andre steder i verden. Det nye museum, der åbnede i 2021 er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og både bygningen og udstillingen er bestemt et besøg værd. Du bevæger dig rundt i udstillingen guidet af en audioguide på dansk, engelsk eller tysk. Læs mere om H.C. Andersen her

Det nye museum byder også på en særlig afdeling for børn, som de kalder Ville Vau. Her kan børnene lege sig ind i eventyrene og prøve de flotte kostumer. I kan også besøge hans barndomshjem, hvilket var stedet hvorfra han opdagede verden og påbegyndte sit digtereventyr. Derudover vil I, når I går en tur gennem byens gamle gader, kunne mærke stemningen fra dengang og gå på opdagelse i H. C. Andersens fodspor.

Foto:Ard Jongsma

TID - museum for Odense

Gennem H. C. Andersens fodspor vil I også støde på TID. Her vil I træde ind i en lomme i tiden, hvor livet foregår som på H. C. Andersens tid. I vil altså møde et autentisk bymiljø fra 1800-tallet, hvor I kan gå på brostensbelagte gader mellem gårdens høns. I kan også se flere forskellige udstillinger, eksempelvis ”Fyn – midt i verden”, ”Byens liv” og ”Børnenes baggård”.

Foto:24Copenhagen

ODENSE ZOO

Odense ZOO er naturligvis et oplagt valg, hvad enten du skal på familieudflugt, en kærestetur eller en hyggelig dag med vennerne og havens muligheder er mange.

I kan bl.a.

  • komme helt tæt på girafferne, være med til at fodre dem og I kan se andre dyr blive fodret
  • tage en skovtur i 12 meters højde i ”Bøgetoppen”
  • besøge den store nye legeplads ”Chunga”
  • måske kaste jer ud i en overnatning i shelters på savannen.

Kort sagt er det altså intet problem at få en hel dag til at gå her. Skulle man have lyst til det, er der mulighed for at man kan nyde sin medbragte mad i den skønne natur eller besøge en af havens spisesteder.

Odense Zoo er to gange blevet kåret som Europas bedste zoologiske have og med flere hundredetusinde besøgende hvert år, kan der ikke herske nogen tvivl om, at Odense ZOO selvfølgelig er et besøg værd!

Foto:24Copenhagen

KUNSTMUSEUM BRANDTS

Odense er også hjem for Fyns største kunstmuseum, Kunstmuseum Brandts, der ligger ved Brandts Passage og er Danmarks første museum for kunst og visuel kultur. Her kan I opleve museets forskellige udstillinger og events i det unikke gamle bygningskompleks der rummer 4 etager. Hvert år præsenterer museet ti nye udstillinger som består af ny og klassisk kunst, samt nutidens populære billeder. Derudover kan I finde en samling på mere end 15.000 klassiske kunstværker, internationalt fotografi, film og tegninger og dermed opleve nogle af verdens bedste kunstnere, fotografer og billedskabere.

På Brandts finder I også Brandts Café, som danner ramme for mange af museets aktiviteter og hvor der selvfølgelig er mulighed for at I kan nyde en dejlig kop kaffe. Derudover kan I besøge Brandts Shop, som er Fyns eneste kunstboghandel, hvor der også er et stort udvalg af smukt design, kunsthåndværk og gaver.

Foto:Den Fynske Landsby

DEN FYNSKE LANDSBY

I kan også tage en tur på landet midt inde i byen, hvis I besøger det fynske frilandsmuseum Den Fynske Landsby. Her stræbes der efter at skabe en forståelse af vores fælles kulturhistoriske rødder og være et levende museum, der giver en fornemmelse af livet i de fynske landsbyer i 1800-tallet. Her kan I altså få oplevelsen af at træde direkte ind i den fynske historie, hvor museets aktiviteter og arrangementer er med til at gøre jeres besøg meget autentisk. Museets aktiviteter følger årstidernes gang, så det passer til landbrugets opgaver. I landsbyen handler det nemlig om at skaffe mad, som kan tilberedes ved ildsteder eller på gamle komfurer. I har også mulighed for at komme en tur ud og køre med hestevogn.

I løbet af året afholdes der forskellige arrangementer, eksempelvis ”Ulddag, ”Morgenvækning af dyrene” og ”Håndværkerdag”.