Christian Byvært 2021

Christian elsker Odense

Foto: Johan Joensen

Jeg hedder Christian og jeg er én af Odenses nye by-værter. Som by-vært skal jeg sørge for at alle, der besøger Odense får den bedst mulige oplevelse – og som én af Odenses nye ambassadører er det vel kun rimeligt at I her kan læse lidt om hvem jeg så er.

Bysbarn fra dag 1

Jeg er født og opvokset i Odense, og har derfor altid kendt byen som hjem. Det er her jeg har gået i skole og senere taget min akademiske uddannelse. Det er i forstaden Hjallese at jeg har skrabet mine knæ som barn, og kysset min første kæreste som teenager i hendes forældres garage til en fest i 9. klasse. I centrum har jeg både set og spillet koncerter på Posten og Magasinet, hygget mig med vennerne i mosen og ikke mindst nydt godt af byens caféer i godt selskab.
Odense har på mange måder været vært for mig siden dag 1. og derfor er det vel kun rimeligt at jeg nu giver lidt tilbage, synes jeg.

Foto:Johan Joensen

Musikken, vennerne og kærligheden

Man siger det første menneske opstod, da en abe engang for mange somre siden pludselig tænkte ”jeg er”. Resten af menneskehedens historie kommer så derefter. Sådan tænker jeg også om mig selv, når jeg skal beslutte mig for, hvornår jeg egentlig blev til. Jeg tror jeg er kommet frem til at det skete i en bil på vej hjem fra sommerferie i midten af nullerne. Her tænkte jeg så ”jeg er” og resten er historie. Den historie indebærer primært en masse musik (i form af trommer), en hulens masse dejlige venner og en ualmindeligt slem forelskelse, som efter mange år heldigvis endte lykkeligt. Måske kan I huske pigen fra garagen i 9. klasse? Hun er heldigvis endt som min forlovede.

Klaregade sommer

Foto:Johan Joensen

Fra forstad til vor-stad

Odense kan godt have et ry som en forvokset forstad, når man spørger omkring sig i kongeriget, men sådan har jeg aldrig oplevet den. At kalde noget en forstad er i mit hoved at beskrive noget som kulturforladt og kedeligt, og det synes jeg sent at man kan skyde Odense i skoene. Odense er min by, og mit hjem og jeg deler den med tusindvis af andre kloge, kreative og helt igennem rare mennesker. Mennesker der dyrker teater, musik og skaber smukke kunstværker. Mennesker der regner komplekse formler ud, fremstiller robotter og rocker den vildeste professoræstetik på vej ned af Gydehutten på SDU. Mennesker der vokser, arbejder, lever og dør i Byen. Mennesker jeg er stolt af at kalde mine artsfæller, og endnu bedre; Odenseanere.
Stor dansk by eller dansk storby til side, så er Odense vores by, og den er sgu faktisk god nok. Det synes jeg i hvert fald.
Nu endte det alligevel med at handle mere om Odense end om mig, og det skal jeg selvfølgelig beklage. Men hey: Nu står jeg jo ude i byen hen over sommeren, så hvis man er i humør til en sludder for en sladder eller bare skal peges i retning af det nærmeste toilet, så ses vi måske snart.