Mads Herskind og børn ved skovsøen højkant
Mads Herskind-portræt_bred

Mads Herskind - dedikeret foodie

Foto:Rico Feldfoss&Rico Feldfoss
Odense er nærværende, storbyagtig og autentisk

Hvem er Mads Frank Herskind?

38 år
Født og opvokset på Sjælland
Flyttede til Odense fra København i 2014
Bor på Vesterbro i Odense C
Gift og far til tre børn på 4, 9 og 14 år

Nærværende, storbyagtig og autentisk.

Sådan er Odense ifølge Mads Herskind, der er kok og kulinarisk iværksætter i Odense Kommune. Men hvor er hans personlige favoritsteder i byen? Få inspiration her.

Kulturen under huden - for hele familien 

Med tre børn må jeg anbefale TID - museum for Odense, for det er et superfedt Museum i Odenses historiske bydel. Specielt den gamle bydel i TID er interessant, for her kan du opleve, hvordan datidens familier boede i en lejlighed på størrelse med vores egen stue. Du kan også klæde dig ud, gå på stylter, bygge med sav og høvl i snedkerens værksted og pumpe vand fra brønden. Børnene kan bare pille, rode og rage på alt, og der er både spændende leg og noget informativt i det.

Sanseudstillingerne på Kunstmuseum Brandts er jeg også nødt til at nævne, da der altid er virkelig fede oplevelser i børnehøjde. Når vi som familie er mættet af den indendørs kultur, hænger vi rigtig meget ud på amfipladsen lige ved siden af museet. Specielt om sommeren bruger vi pladsen til leg, men vi er også på, når der er underholdning på scenen med dans, ballet og musik.

©VisitOdenseFoto:Johan Joensen

Autentiske og kreative madoplevelser

Café Sølle i Nedergade er med til at understøtte, at Odense kan det, som København også kan. Uden at det oversvømmer i overfladiskhed. Stedet har bare noget helt specielt i det her autentiske og nærværende miljø. Du kommer ind og får altid et smil fra ejerne, god kaffe og ordentligt mad af gode råvarer. Mad, som er noget mere moderne end den klassiske cafémad.

Det kreative madmarked Storms Pakhus er et fedt sted for børnefamilier. Men for en kok som mig er det også et sjovt sted at besøge i Odense, og det er nærmest blevet en institution i sig selv. De har meget forskelligt mad lige fra hjemmelavede pitabrød til fedtdryppende andefritter, og de har også mange alsidige arrangementer med alt fra genbrugsmarked til børnebanko. Derfor kan vi med børn snildt få tiden til at gå i pakhuset.

  Mads Herskind og børn på kunstbanen_højkant
  Foto: Rico Feldfoss
  Mads Herskind smager på maden_hoejkant
  Foto: Rico Feldfoss

  Vores grønne frirum

  Jeg bruger mange timer på at spille fodbold med min søn på kunstgræsbanen Sydbank Arena Ådalen ved Odense Å. Det er banen ud mod ringvejen på Tietgens Allé, og der er nok mange, der ikke kender den lækre anlagt kunstgræsbane, som alle må bruge. Og så er cykelturen derud langs åen forbi Munkemose og Odense Boldklubs anlæg bare rigtig hyggelig.På toglegepladsen ved Fruens Bøge bruger vi også mange timer. Det er legepladsen, hvor togene fræser forbi lige ved siden af, så hver gang togene kommer, løber alle børnene hen og kigger på. Men hele området ved Fruens Bøge er dejligt: Skovsøen, den rislende å og det store skovområde. Det er superfedt at opleve med børnene, for der kan vi både bygge huler, lege på motionsredskaberne ved søen og nyde det grønne.

   Mads Herskind og børn spiser is ved skovsøen_højkant

   Foto:Rico Feldfoss

   Når shopping bliver en oplevelse

   Den eneste rigtige bottleshop i Odense er Din øl i Skibhuskvarteret, og her kan du købe øl fra både danske og udenlandske mikrobryggerier. Det er den fedeste butik i hele verden for mig, som bare elsker øl. Og så er det en superfed oplevelse at komme derind og smage noget fuldstændig sindssygt og anderledes. Noget, der bare smager godt.

   Grønttorvet Marked i den gamle bydel hver onsdag og lørdag er en kæmpe oplevelse for en kok som mig, og så er det et super inspirerende sted at besøge. Her kan du finde lækkerier som frugt, grønt, fisk, oste, olivenolie og blomster, og det er et sted, som alle mennesker burde at besøge. Her kan du i den grad tale om nærvær og autenticitet. Det sted må aldrig forsvinde fra Odense.

    Måske vil du også gerne møde

    Helene Ottosen roed laenestol_bred
    Helene Ottosen, pakhuschef
    Jonathan Kvium gennem skulptur
    Jonathan Kvium, Galleri Albert Contemporary
    Isa shopper briller
    Isa Dawn Whyte Jensen, Le Klint
    Charlotte drikker kaffe
    Charlotte Gueniau, odenseansk parisienne
    Nathalie på I Pupi Siciliani II
    Nathalie Dahl, bæredygtig botanikkunstner
    Nathalie på I Pupi Siciliani II
    Din lokale guide