Charlotte Gueniau på bro
Charlotte Gueniau med labrador i sofa_bred

Charlotte Gueniau - odenseansk parisienne

Foto:Rico Feldfoss&Rico Feldfoss
Odense er tryg, børnevenlig og landsbyagtig på den fede måde

Bag om Charlotte Gueniau

57 år
Født og opvokset i Odense
Har boet i Paris i 15 år
Bor i Odense M
Gift og mor til to voksne børn

Tryg og landsbyagtig på den fede måde

Sådan er Odense ifølge Charlotte Gueniau, som er stifter og kreativ direktør hos den Odenseanske interiørvirksomhed  RICE. Men hvor er hendes personlige favoritsteder i byen? Få inspiration her.

Charlotte anbefaler

Unikke oplevelser

Et sted jeg elsker at besøge, er Tidens Samling. Det er et inspirerende og hyggeligt museum for interiør, tøj og bolig i det 20. århundrede. Det starter fra år 1900 og går frem til 1990'erne, og der er små rum, som hver især repræsenterer de forskellige årtier. De har også sjove særudstillinger, og den sidste jeg har oplevet, var ”Ung i 70'erne”, som var helt fantastisk. Det fine er også, at du rent faktisk må røre ved tingene, og det er en sjov verden at dykke ned i.

Odense Aafart kan også noget ret fantastisk. Her kan du gå ombord på en båd i Munkemose og blive sejlet hele vejen ud til Fruens Bøge, mens du nyder den naturskønne sejlads. Jeg gør det mindst én gang om året, og når vi har gæster eller kunder fra udlandet, tager vi dem også med på turen. Du oplever bare en smuk og meget grøn natur, og så kan du selvfølgelig også kigge på de flotte villaer langs strækningen. Det er rigtig fint at have sådan en mulighed midt i byen.

  Charlotte Gueniau i eventyrhaven
  Foto: Rico Feldfoss
  Charlotte Gueniau med labrador i sofa
  Foto: Rico Feldfoss

  De skønneste spisesteder

  Der er altid god betjening, lækker mad inspireret af det japanske køkken og et virkelig godt vinkort på Goma. Du føler dig mæt på en let måde, når du har spist der, men altså også glad på grund af den fantastiske service. Vi overlader ofte bestillingen til personalet på restauranten, så de kan bestemme, hvad vi skal spise, og vi er aldrig gået skuffet derfra. Det er helt klart et af de mest unikke spisesteder i Odense.

  Café Skt. Gertrud er en sand klassiker i byen, og det er et sted, jeg altid godt kan lide at vende tilbage til. Det giver mig et lille pift af Paris med denne her bistrostemning, og jeg synes, det er hyggeligt at komme der til for eksempel brunch. Så når jeg savner Frankrig, hvor jeg har boet i 15 år, kan jeg godt finde på at gå på Gertruds – også bare alene – og nyde en kaffe og en croissant.

   Barndomsminder i naturskønne Odense

   Et smukt og unikt sted er for mig Eventyrhaven. Det minder mig om min barndom, hvor jeg tog ind til haven sammen med min farmor og fodrede ænder. Eventyrhaven er virkelig eventyrlig, og blomsterhavet i midten af haven, den store H.C. Andersen-statue ved stien og synet af den store domkirke på toppen af bakken er så smukt. Du kan også gå ind og opleve kirken, og jeg elsker at besøge den, når de har aftenåbent. Der er både stemningen og lyset helt specielt.

   Åstien er helt fantastisk, og ruten langs åen er næsten 20 kilometer fra nordvest til sydvest. Det er altid rigtig hyggeligt at gå langs stien ud til Skovsøen og spise en is, og det er der også rigtig mange, der gør. Men det er bestemt også hyggeligt at gå den anden vej mod nordvest, hvor det grønne liv langs stisystemet er noget mere vildt og utæmmet end på stien i den indre by.

    Charlotte drikker kaffe
    Foto: Rico Feldfoss
    Charlotte arbejder på pc
    Foto: Rico Feldfoss

    Historiske og særlige butikker

    Kramboden i det gamle kvarter i Odense er ligesom at træde ind i en helt anden verden og tæt på at være en museumsoplevelse. Du kan altid finde noget hyggeligt krimskrams derinde – lige fra bolsjer til kageruller og tinkander. Brugsting fra danskernes hverdag gennem mange hundrede år. Når vi har gæster fra udlandet, er Kramboden også altid et sted, vi viser dem, for det er ret unikt.

    H.J. Hansen på Vesterbro er ét af mine yndlingssteder, når jeg skal købe vin og delikatesser. De har en sublim service og et kæmpe sortiment, og så er rammerne bare smukke og gamle. Faktisk har de ligget samme sted i Odense siden 1829 og er Odenses ældste vinhandel. Det er igen lidt som at træde ind i en anden tid, hvor de holder ved de gamle dyder som for eksempel at holde døren for én, når du skal ud igen.

     Måske vil du også gerne møde

     Nathalie på I Pupi Siciliani II
     Nathalie Dahl, bæredygtig botanikkunstner
     Jonathan Kvium gennem skulptur
     Jonathan Kvium, Galleri Albert Contemporary
     Mads Herskind-portræt_bred
     Mads Herskind, dedikeret foodie
     Helene Ottosen roed laenestol_bred
     Helene Ottosen, pakhuschef
     Isa shopper briller
     Isa Dawn Whyte Jensen, Le Klint
     Nathalie på I Pupi Siciliani II
     Din lokale guide