Jonathan Kvium gennem skulptur
Jonathan laener sig op af vinduet

Jonathan Kvium

Foto:Rico Feldfoss&Rico Feldfoss
Inkluderende, imødekommende og upcoming.

Bag om Jonathan Kvium

32 år
Født og opvokset i København K
Flyttede til Odense i 2014
Bor i Odense C
Far til to børn på 4 og 7 år

Inkluderende, imødekommende og upcoming.

Sådan er Odense ifølge Jonathan Kvium, som er indehaver af galleriet Albert Contemporary. Men hvor er hans personlige favoritsteder i byen? Få inspiration her.

Samtidskunst og børneuniverser

Inden for kultur kan jeg ikke komme uden om Kunstmuseum Brandts. Museet byder på nicheudstillinger inden for samtidskunst, men også en jordnær gennemgang af kunsthistorien igennem deres samling, så alle kan være med. Deres skiftende sanseudstillinger for børn er også geniale, og jeg har fundet en pude derinde, hvor jeg sidder rigtig godt, for jeg har været der med mine børn en milliard gange.

Selvfølgelig er H. C. Andersens Hus også vanvittigt vigtigt for byen. Ligesom på BRANDTS er der en god afbalancering, så det også er tilgængeligt for den brede del af befolkningen. Det er der, vi netop er så privilegerede, at museet både byder på en voksen gennemgang af H.C. Andersens liv og værker, hvor du går ned i emner, som børn ikke kan forholde sig til. Men de har også lavet det her fantastiske Ville Vau, hvor børn virkelig kan få lov til at udfolde sig i det eventyrlige univers.

    Foto:Rico Feldfoss

    Gastronomisk forkælelse

    Det eneste jeg for alvor bruger mine penge på og går op i – udover mine børn – er kunst og gastronomi, så ganekræs betyder meget for mig. Lalou Vinbar har med deres flytning til Klaregade virkelig foldet sig ud i fuldt flor. De har fået vokseværk og varmt køkken med evigt skiftende og fantastiske anretninger, og så har de sublim vin og stor viden. Jeg kommer for deres tatar og hvid Bourgogne, og de kræser virkelig om det, de laver.

    Goma er det perfekte miks af fantastisk service, fuldstændig afslappet stemning og et udfordrende og enormt spændende gastronomisk univers. Det er en kombination af det nordiske og asiatiske køkken og virkelig et unikt sted her i Odense. Faktisk finder du ikke noget lignende. Jeg kommer altid tidligt med mine børn, som også elsker stedet, og så sidder vi i den lille grotte i kælderen og spiser alt fra østers til hvid asparges og Svendborgskinke.

    Foto: Odense ZOO
    Foto: Thomas Mørkeberg

    Vogue og vilde dyr 

    Det er altid dejligt at kunne møde alle dyrene i Odense Zoo, men jeg synes faktisk, det fedeste er, at zoologisk have har skiftende sæsonbaserede temaer, som gør det ret unikt. Lige fra juletiden til lysaftener og halloween. De gør virkelig noget ud af at skifte, skabe og tænke de skiftende årstider ind, og det gør også, at det ikke altid er det samme. Både børnene og jeg elsker det.

    Et nyt samlingspunkt i byen er Odense Havnebad og området omkring havnebadet. Det er virkelig en fed oplevelse og noget helt særligt. Der er skabt et fedt sted og en hel ny bydel på havnen, hvor folk kommer for en svømmetur, men også for gåture og en omgang basket på de anlagte baner. Selvom havnebadet er åbent året rundt, bruger jeg det dog kun om sommeren, da jeg ikke er den store vinterbader.

    Jonathan Kvium taler i telefon_hoejkant
    Foto: Rico Feldfoss
    Jonathan Kvium kigger ud af vinduet_hoejkant
    Foto: Rico Feldfoss

    Små nichede butikker

    Fordi jeg elsker mad, vil jeg selvfølgelig anbefale Klingenberg. De er blevet kåret som Danmarks bedste osteforretning, og der er så meget godt derinde. Man kan virkelig købe sig fattig, og så er de både søde og ikke nærige med deres portioner. Man kan få alt fra nicheprodukter til morgenprodukter og let charcuterie, som ikke kan sammenlignes med andre steder i byen. Så for kenderen er det fantastisk, og hvis det er første gang, har de stor viden, så her er det også en oplevelse.

    Det er virkelig det, jeg er kommet til Fyn for: Servicen! Og hos herretøjsforretningen Terminal A kræser de om deres kunder på en helt særlig måde. Det er ikke nichemode, men egentlig meget klassisk herremode, og jeg får bare en god oplevelse hver gang. Til jul printer de alle ekspedienternes ansigter på øletiketter og giver en bajer. Det er virkelig hyggeligt, og det er autentisk. Der er ikke mange små butikker tilbage, hvor man føler sig så velkommen og kender dem, der står bag disken.

    Måske vil du også gerne møde

    Mads Herskind-portræt_bred
    Mads Herskind, dedikeret foodie
    Helene Ottosen roed laenestol_bred
    Helene Ottosen, pakhuschef
    Isa shopper briller
    Isa Dawn Whyte Jensen, Le Klint
    Charlotte drikker kaffe
    Charlotte Gueniau, odenseansk parisienne
    Nathalie på I Pupi Siciliani II
    Nathalie Dahl, bæredygtig botanikkunstner
    Nathalie på I Pupi Siciliani II
    Din lokale guide