Helene Ottosen m hund
Helene Ottosen roed laenestol_bred

Helene Ottosen

Foto:Rico Feldfoss&Rico Feldfoss
Fyldt med lokale helte og en passioneret by

Bag om Helene Marie Ottosen

35 år
Født og opvokset på Fyn
Bor i Odense C
Gift og mor til to børn på 1 og 3 år

Helene anbefaler

Fyldt med lokale helte og en passioneret by

Sådan er Odense ifølge Helene Marie Ottosen, som er pakhuschef i Storms Pakhus – Fyns største streetfood-marked. Men hvor er hendes personlige favoritsteder? Få inspiration her.

Festivalbegejstring

Hvert år i oktober er der Magiske dage, som er en Fantasy Festival fyldt med eventyr og magi. Det magiske er, at festivalen inviterer alle til at lege med, så den er fyldt med både børn og voksne, som render rundt med kapper, troldmandshatte og tryllestave. Alle har overgivet sig til universet, og det er helt specielt at opleve, hvordan børn og voksne leger sammen. Samtidig er der aktiviteter spredt ud over hele byen, hvor du blandt andet kan slås mod trolde i Eventyrhaven og lave besværgelser og eliksirer.

Nu er Odense også kommet på landkortet med en af Danmarks største festivaler – nemlig Tinderbox i Tusindårsskoven med store musikalske stjerner. Det er en begivenhed, hvor jeg føler, at hele byen er samlet til en kæmpe fest, og så er det bare fyldt med glimmer, musik, festivalstemning, sol og kolde fadøl – det er lækkerhed og storslået. Og med min baggrund som pakhuschef er det altid min mission at smage mig igennem så mange madboder, som jeg overhovedet kan nå på de tre dage.

Michelin og sydlandsk stemning

Restaurant ARO, der netop har modtaget en Michelinkåring, er nogle dygtige mennesker, som har forvandlet et gammelt værksted på Østerbro til en sublim gourmetrestaurant. De tager udgangspunkt i nordiske råvarer med grene til det franske, og så er det bare mad, der skriger af, at det er seje mennesker, der har lavet det. Personalet er smilende og nærværende, og du føler dig altid velkommen og hjemme.
Der er også et halvåbent køkken, hvor stemningen oser med god karma.

Et helt nyt sted er pop-up baren Hey Lola på Odense Havn, som har taget stemningen med sig fra lignende barer ved Middelhavet. Det er et lille sted med en terrasse lige ned til havnen, der er lyskæder, hvide plasticstole, og det er råt, urbant og upoleret. Et skønt sted, der er skabt til at hænge ud, hygge sig og spise snacks og små hapsere.

Helene Ottosen på Hey Lola_højkant
Foto: Rico Feldfoss
Helene Ottosen på Hey Lola
© VisitOdenseFoto: Rico Feldfoss

Grønne frirum i byen

Vi elsker at tage til Stige Ø med familien, for der er så meget plads at boltre sig på, men vi er også vilde med troldejagt mellem Skibhuskvarteret og Stige Ø. Adressen er hemmelig, og du kan faktisk ikke se den nogen steder, men jagten er bestemt et eventyr værd. Det er også en ret spændende tur gennem revl og krat hen til trolden ”Hans Hule Hånd, som den så fint hedder.

Åløkkeskoven er et frirum for mig og ligger lige i min baghave. Det er et sted, hvor jeg går tur med hunden og barnevognen og får ro i hovedet. Det er unikt, at der ligger så fin en skov så tæt på centrum. Der er altid det vildeste naturliv med rådyr, egern og får, du må gå ind til. Der er også en legeplads inde i skoven, og til halloween udskærer byens børnehuse græskar, som de stiller på stierne. Det er et smukt syn, og det ser ret vildt ud med de mange hundrede lysende græskar i den mørke tid.

Helene Ottosen med ryggen til i Storms skjorte
Foto: Rico Feldfoss
Helene Ottosen orange bil_højkant
Foto: Rico Feldfoss

Shopping i farverige universer

En fuldstændig vidunderlige butik for børn og voksne er All about Kids. Her kan du mærke de ansattes passion, og det er en butik med tøj og legetøj, som bare byder velkommen. Der er et fint og stort ammerum, der er pusleplads, rutsjebane og legekøkken inde i butikken. Så der er plads, rum og lov til, at børnene kan være der. Og så er der flere hemmelige knapper, du kan trykke på. I vinduet kan du trykke på en knap, som sætter en bilbane i gang, og inde i butikken kan du sætte et tog i gang, der kører oppe i loftet. Det er ret fint univers.

Måske vil du også gerne møde

Mads Herskind-portræt_bred
Mads Herskind, dedikeret foodie
Jonathan Kvium gennem skulptur
Jonathan Kvium, Galleri Albert Contemporary
Charlotte drikker kaffe
Charlotte Gueniau, odenseansk parisienne
Nathalie på I Pupi Siciliani II
Nathalie Dahl, bæredygtig botanikkunstner
Isa shopper briller
Isa Dawn Whyte Jensen, Le Klint
Nathalie på I Pupi Siciliani II
Din lokale guide