Johanne byvært

Johannes kulturfavoritter i Odense

Foto: Johanne Christensen

Jeg hedder Johanne, og jeg er 28 år. Efter at have tilbragt alle mine ferier i Odense på familiebesøg og som glad turist, valgte jeg at flytte til byen i 2020. Jeg er uddannet cand.mag. i Kunsthistorie og Oplevelsesøkonomi, hvor min passion er Odenses kulturliv og oplevelsesrige byrum.

Nedergade om sommeren

Foto:Johan Joensen

Overgade og Nedergade

Gaderne er for nylig blevet forbundet med resten af gågaden, og samtidig har området stadig sit helt eget særpræg for mig. Husene står velbevaret fra 1600 -1700-tallet, og er fyldt med skævhed, bindingsværk og finurlige detaljer. Bemærk hvordan brostene er ujævne, svære at balancere på, og giver et langsommere tempo helt af sig selv. Overgade og Nedergade er et sted til fordybelse i en næsten svunden tid med hyggelige caféer, genbrugsbutikker og specialforretninger. Kramboden er et godt eksempel herpå, hvor du kan rejse tilbage i tiden og finde souvenir, som passer lige til dig og dit minde om Odense.

Foto:Johan Joensen

Brandts Klædefabrik

En del af det fantastiske ved oplevelsen af Odense, synes jeg, er oplevelsen af de mange forskellige tidsbilleder. ”Brandts” er en velbevaret klædefabrik fra slutningen af 1800tallet (1869 tror jeg?), som i dag er indrettet med både caféer, sanseudstillinger og designbutikker. Området indeholder også Kulturmaskinen, som pulserer af aktivitet, og i samme bygning vises Tidens Samling, som blandt andet viser lejligheder fra 1900- helt op til 1990’erne. På Kunstmuseum Brandts kan du helt sikkert finde kunst og kultur for hele familien.

Når du står midt i de mange flotte byrum så husk at vende blikket opad. Nyd arkitekturen med fabriksvinduer, mursten og beton. Og hvis du lidt ekstra tid, vil jeg anbefale, du går på opdagelse efter de smukke gavlmalerier i Brandts Passage og i Farvergården. Især de lyserøde vinger er gode til et ”Odense-portræt”.

Foto:Johan Joensen

Tidsløs natur

Hvis du trænger til at tiden står helt stille i en pause fra byens mangfoldige kulturliv, kan jeg også anbefale Hollufgaard. Området ligger lidt udenfor Odense centrum, men det er nemt at tage en bus (nr. 22/81) og (snart) letbanen direkte derud. Den gamle herregård er i dag indrettet med forskellige funktioner, hvor haverne indeholder et af nordens største skulpturparker.  Du har også mulighed for at se kunstnernes værksteder, og de skulpturer som er ved at blive lavet. Tag gerne en picnickurv og en cykel med derud.

 

God tur med kultur i Odense,

Johanne