Nathalie ligger i graesset_hoejkant
Nathalie bag lyst stof_Rico Feldfoss

Nathalie Gaia Dahl, bæredygtig botanikkunstner

Foto:Rico Feldfoss&Rico Feldfoss
Andedamsidyllisk, grøn og kulturel

Bag om Nathalie Gaia Dahl

35 år
Født og opvokset i en forstad til Odense
Bor i Kølstrup på Fyn
I et forhold og nybagt mor

Andedamsidyllisk, grøn og kulturel

Sådan er Odense ifølge Nathalie Gaia Dahl, som er designer og ejer af kunsthåndværkbutikken VON LINNÉ circular design studio. Men hvor er hendes personlige favoritsteder i byen? Få inspiration her.

Nathalie anbefaler

Feststemning og scenekunst

Odense International Film Festival kan du kun opleve en enkelt uge om året i sensommeren, men det er efter min mening det mest fantastiske tiltag i Odense. Der kommer folk fra hele verden til festivalen, og gennem hele ugen kan du gratis gå ind og se en masse af de nye film med rigtig meget på hjerte. Og så er der kulørte lygter, feststemning og glæde – det er en hyldest til kreativitet, film og historier, og det smitter at være en del af det univers.

Jeg vil klart fremhæve Teater Momentum, som er et hus fyldt med ildsjæle. Samtidig er det et anderledes, uformelt og spændende teater, hvor du måske lige kommer en anelse ud af din komfortzone. Det er ofte provokerende, eksperimenterende og tabubelagte emner, som de tager op, så det er ikke bare sukkersødt. De er teater, der vil noget.

  Nathalie Dahl samler blomster
  Foto: Rico Feldfoss
  Nathalie på BarVisit
  Foto: Rico Feldfoss

  Fra Sicilien til Paris

  I Pupi Siciliani er en lille siciliansk restaurant med meget få borde. Ejeren kommer selv fra Sicilien, så hele hans gastronomi er funderet i det, men han twister det, og retterne ser nærmest sirligt kunstneriske ud. Du bliver præsenteret for alt fra blæksprutte til hjemmelavet pasta, og det er virkelig god mad, der har taget tid. Og så er det bare autentisk med små dukker og keramik fra Sicilien rundt omkring i restauranten. Det er virkelig hyggeligt.

  Efter god mad vil jeg anbefale et besøg på cocktailbaren Bar Visit. Jeg føler lidt, jeg er gået fra Odense til Paris på et splitsekund, for det er en helt anden verden med røde veloursofaer, gulvtæpper, dæmpet belysning og cocktail-nørder i baren. De brænder for at lave vilde, gode og smagfulde cocktails og drinks, og det er en oplevelse bare at sætte sig i baren og se dem mikse og være kreative. De ved præcis, hvad de laver.

  Nathalie Gaia Dahl Studio_bred

  Foto:Rico Feldfoss

  Grønne pusterum

  Stige Ø er et fint eksempel på, hvordan man har lavet en losseplads om til et rigtig fedt og attraktivt grønt område. Her kommer alle typer mennesker lige fra skoler til familier på picnic og mænd i lycra på deres mountainbikes. Der er udsyn og udsigt ud over fjorden, der er bakket, du kan plukke vilde brombær, og du føler egentlig, at du er meget længere væk fra byen, end du egentlig er. Det er bare godt skabt, og der er også bålpladser med brænde, du kan tage.

  Hvis du kommer fra centrum, kan du følge Odense Å hele vejen ud til Skt. Jørgens Park. Det er et lidt overset område, og det er så smukt – især i foråret og om sommeren, fordi meget af det grønne bare får lov til at gro vildt. De lader det blive rigtig højt, og så er der lavet græsstier, hvor du kan gå inde imellem de vilde planter. At gå i en skyhimmel af kørvel er bare så fantastisk, og jeg vil anbefale alle at opleve en tidlig sommeraften derude.

  Nathalie hos Dina Vejling hoejkant
  Foto: Rico Feldfoss
  Foto: Rico Feldfoss

  Specialbutikker i Brandts Passage

  Dina Vejling i Brandts Passage er en kunsthåndværkbutik med de smukkeste ting. Det er ikke et museum, men det er lige før på den måde, som tingene er udstillet på, og det er virkelig et besøg værd. De har en fin blanding af alle mulige kunsthåndværker, som de selv håndplukker, og det er smykker og keramik, men det er også glas og tekstiler. Du kan altid finde en rigtig fin gave, eller hvis du lige vil have noget, der stikker lidt af til hjemmet.

  Det er en oplevelse at komme hos Mortens Chokolade. Han brænder for det, og alt i butikken er håndlavet. Der kan du også få nye smagsoplevelser, og Morten eksperimenterer rigtig meget med alle mulige ingredienser lige fra safran til anis, som du måske ikke lige får, hvis du køber en standardchokolade i supermarkedet. Det er spændende og sjove smagskombinationer og smukke og fine chokolader, der ligner små kunsthåndværk.

  Måske vil du også gerne møde

  Jonathan Kvium gennem skulptur
  Jonathan Kvium, Galleri Albert Contemporary
  Helene Ottosen roed laenestol_bred
  Helene Ottosen, pakhuschef
  Isa shopper briller
  Isa Dawn Whyte Jensen, Le Klint
  Mads Herskind-portræt_bred
  Mads Herskind, dedikeret foodie
  Charlotte drikker kaffe
  Charlotte Gueniau, odenseansk parisienne
  Nathalie på I Pupi Siciliani II
  Din lokale guide