De bedste legepladser i Odense

Foto: Johan Joensen

Små børn, store børn eller voksne med en barnlig sjæl? I Odense finder du legepladser i fantastiske omgivelser, der kan underholde hele familien og her får du fem gode bud på hvilke legepladser det kunne være.

Legepladsen ved Munke Mose

Ved Munke Mose, i hjertet af Odense Centrum, finder du midt i naturskønne omgivelser en eventyrlig legeplads, der er inspireret af H. C. Andersens eventyr Tommelise. Med mulighed for at balancere på åkandeblade, tage en tur på rutsjebanen ned af en klippe, gemme sig under store skræppeblade og lege ved vandløbet, kan fantasien få frit spil. Legepladsen henvender sig primært til de yngste, men der er, for de voksne, rig mulighed for at nyde de grønne områder omkring pladsen. I Munke Mose har du nemlig også mulighed for at købe en lækker kop kaffe på en nærliggende cafe, som du kan nyde mens de små leger.

Legepladsen ved Odense Havn

Er du på udkig efter mere leg til hele familien, kan en tur til Byens Ø på Odense Havn anbefales. Havnen har gennemgået en imponerende udvikling de seneste år og tilbyder nu underholdning i mange afskygninger. Til de mindste findes ”Legeskibet”, hvor der kan vippes, klatres og øves balance. Til de lidt større er der mulighed for at benytte områdets skating-faciliteter, spille fodbold eller klatre på store terninger med klatregreb. Derudover har du også mulighed for at udfordre din fysik på de udendørs træningsredskaber eller beachvolley banen. Du kan også samle hele familien omkring et slag minigolf. Foruden alt dette byder Byens Ø på en fantastisk udsigt, flere forskellige spisesteder og Odense Havnebad.

Foto:Johan Joensen

Legepladsen ved Skovalléen

Med Odenses måske mest fantastiske natur, er en tur til Skovsøen er også en fantastisk mulighed. Ganske tæt herpå finder du legepladsen ved Skovalléen. På legepladsen er der blandt andet rutsjebaner, vipper og klatrestativer. Legepladsen er mest tiltænkt de mindste, men mulighederne i området er mange og der findes i øvrigt også andre nærliggende legepladser. Derudover indbyder omgivelserne til at du går en tur rundt om søen, benytte de store grønne områder og nyder en stor lækker vaffelis. Området omkring Skovsøen ligger i kort afstand til Den Fynske Landsby og Odense Å, så det er intet problem at få en hel dag til at gå her.

Legepladsen på Ove Sprogøes plads

Hvis du derimod har taget dine børn med en tur på shopping inde i byen og de små trænger til en pause, så er legepladsen på Ove Sprogøes plads en oplagt ide. Med central placering i gågaden og bænke omkring legepladsen, kan du sidde og slappe af og holde øje med de små, mens de kan udfolde sig på den flotte legeplads, der kun er få år gammel. Legepladsen byder på en rutsjebane, tårne, klatrevæg samt fortællinger af H. C. Andersen som kan downloades til smartphones og kan desuden fås på flere forskellige sprog. Netop disse fortællinger er jo en oplagt mulighed for, at I kan lære H. C. Andersens fødeby bedre at kende og kan måske være starten på jeres tur gennem H. C. Andersens fodspor?

Legeruten langs Odense Å

Hvis I går ”All in” på turen til legepladsen og er klar på en god gåtur, så er legeruten langs Odense Å det oplagte valg. Turen er ca. 7 km lang og består af 13 nye lege- og aktivitetspladser. Ruten starter på legepladsen ved Skovalléen, som er beskrevet tidligere og herfra vil I komme forbi forskellige legepladser der ligger langs åen. I vil blandt andet opleve balancebanen ved Fruens Bøge, tidligere omtalte legeplads i Munke Mose, en kæmpegynge ved Nonnebakken, fitnessplads ved Paaskestræde og en stor legeplads ved Christiansgade med klatreredskaber, legetårn, legehus og fodboldbane. Kort sagt, så er der noget for enhver smag. Men der er jo ingen der siger, at I skal tage turen igennem alle 13 pladser. I kan nøjes med halvdelen eller bare vælge de legepladser som I helst vil besøge.