Gastronomisk weekend i Odense

Foto: Rico Feldfoss

Her er et bud på, hvordan en gastronomisk weekend med unikke madoplevelser, kan se ud for jer, samt forskellige bud på aktiviteter som I kan benytte jer af.

Fredag

Aftensmad

Start jeres weekend med en middag på en af byens fantastiske restauranter. Restaurant Vår og Restaurant Pasfall tilhører nogle af byens gourmetrestauranter og er alle et besøg værd og vil være en fantastisk måde at begynde jeres kulinariske eventyr på.

Slut aftenen af med en drink

Efter en udsøgt middag, kan I med fordel begive jer ud i Odenses gader og mærke det pulserende liv, som også findes i de sene aftentimer. Her har I mulighed for at besøge en af byens vinbarer eller mikrobryggerier. Blandt andre kan Anarkist Food & Beer Lab samt Amys Bar & Winehouse anbefales, da I her vil opleve en hyggelig stemning og et stort udvalg af forskellige øl. Odense er også hjem for flere forskellige vinbarer, der er et besøg værd, blandt andre Lalou Vinbar og S’vineriet Vinapotek.

Lørdag

Morgenmad

Hvis ikke I nyder morgenmaden på hotellet, er der mange gode muligheder for brunch i byen. Besøg eksempelvis Druen & Bønnen eller Café Sølle, hvor I vil opleve en hyggelig autentisk stemning og blive præsenteret for smukke unikke brunchanretninger.

Gennem byens gader

Efter morgenmaden, kan en tur gennem Odenses gågade anbefales. Her vil I møde et væld af små enestående butikker. Gå en tur gennem Brandts Passage, hvor I finder alt fra tøj til keramik og kunst og lad også vejen gå forbi Vintapperstræde. Her kan I holde en pause på Christian Firtal, og nyde en af ølspecialistens mange øl.

Eftermiddagstur

Hvis I er interesserede i friske og delikate råvarer og har bilen med til Odense, kan en tur til en af Fyns mange små fødevareproducenter anbefales. Her kan I opleve hvordan de lokale fødevareproducenter kredser for deres produkter og går op i høj kvalitet. På jeres køretur gennem det fynske landskab har I også mulighed for at møde smukke naturskønne områder. Besøg eksempelvis Svanninge Bakker eller området omkring Kerteminde Strand.

Aftensmad

I forlængelse af jeres tur, kan I med fordel slutte dagen af med en gastronomisk oplevelse, som I sent vil glemme. Hvis jeres tur har bragt jer til Sydfyn, så kan vi anbefale en aften på Falsled Kro. Her kan I få en uforglemmelig aften i hyggelige og autentiske omgivelser, der står i maden og vinens tegn. Hvis I derimod har bevæget jer mod Kerteminde, vil et besøg på Rudolf Mathis være et oplagt valg for en fantastisk aften. Her kan I sidde med udsigt over vandet og nyde smukke anretninger af friskfanget delikat fisk i alverdens afskygninger.

Søndag

Brunch

Slut jeres gastronomiske weekend af med en udsøgt brunch på Sortebro Kro, der ligger smukt ved Den Fynske Landsby. Her vil I få serveret en udsøgt brunch med årstidens råvarer. Et alternativ kunne være et besøg på Restaurant Nordatlanten på Odense Havn, hvor du kan nyde en brunch med specialiteter fra hele Skandinavien.