Gå til indhold

De 5 bedste grunde til at holde ferie i Odense

Foto: Johan Joensen

Er du i tvivl om hvor ferien skal holdes i år, så får du her de 5 bedste grunde til at vælge Odense. Plus ekstra tips til dig, der rejser med børn, med kæresten, elsker god mad, gerne vil have tips til en Corona-sikker ferie og meget mere.

Hvorfor skal du vælge at holde din ferie i Odense?

Det er der mange grunde til, men de 5 bedste er:

  • Odense er H.C. Andersens hjemby og det nye museum, der åbnede i sommeren 2021 er den største nye attraktion i Danmark i mange år. Det nye museum er tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma og indholdet er designet af internationale eksperter.

Foto:Rasmus Hjortshøj

  • Odense er en sikker storby. Her finder du al den urbane charme du elsker kombineret med en hyggelig og sikker atmosfære. Samtidig er Odense centrum kompakt og inviterer til at du udforsker byen til fods, så du ikke har behov for hverken bil eller offentlig transport. Der er bogstaveligt talt ikke mere end 10 minutter til fods mellem H.C. Andersens Hus i det historiske kvarter og moderne kunst og installationer på Kunstmuseum Brandts.
Passage med paraplyer og caféliv

Foto:Andreas Bastiansen

  • Odense er nok Danmarks grønneste storby - i mere end en forstand. Odense Å slynger sig gennem city som et grønt bælte og der er aldrig langt til den nærmeste park. Samtidig er ambitionerne på bæredygtighed og verdensmål skyhøje og vi har som mål at være CO2 neutrale i 2030.
Kvinde på christianiacykel med vandcykler på aaen i baggrunden

Foto:Andreas Bastiansen

  • Variation er det bedste krydderi siges det og Odense har noget for enhver smag. Du kan gå en tur i det historiske kvarter med brosten og bindingsværk - for så 20 minutter senere at slentre en tur på havnen med dens industrielle præg og moderne arkitektur. Eller du kan shoppe i gågaden og latinerkvarteret med alle butikkerne, caféerne og bylivet.
Gående mod H.C. Andersens fødehjem

Foto:Johan Joensen

  • Fik vi sagt at her er super hyggeligt og fyldt med Odenseanere? Samtidig har vi et bredt udvalg af attraktioner og en tæt pakket restaurantscene af høj kvalitet.

Foto:Andreas Bastiansen

Men du behøver ikke tage vores ord for det - vi synes, du skal kigge forbi og se det selv :)

Find out what we are up to: