Det kan du nå på en dag - for historieentusiaster

Foto: Danmarks Jernbanemuseum

Er du bidt af en gal historiker? Elsker du at udforske hvordan mennesker levede i fortiden? Så er du kommet til rette sted i Odense. Det historiske kvarter sætter scenen og attraktioner som TID, Jernbanemuseet, Odins Odense og Den Fynske Landsby giver indsigt i Danmarks historie.

Indendørs historieoplevelser

I centrum, i gåafstand fra den gamle bydel, kan du både dykke ned i den danske jernbanehistorie, Danmarks og især Fyns oldtid og nyere historie, besøge Kramboden i Nedergade og meget mere. Har du mod på at forlade centrum kan du også dyrke Fyns militærhistorie og en bunker fra den kolde krig.

Liste
Kort
Grøn oplevelseTID - Museum for Odense
Foto: BKKLA

TID - Museum for Odense

Midt i Odenses historiske bydel ligger TID - en kulturhistorisk oase fyldt med smukke gårdrum og flotte bygninger fra 1500-tallet til i dag.

Læs mere
Danmarks Jernbanemuseum
Foto: Ard Jongsma

Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum ligger i centrum af Odense og er et oplagt udflugtsmål for hele familien. Mærk historiens vingesus, når I kommer helt tæt på og ind i de store lokomotiver og flotte gamle vogne...

Læs mere
Kramboden (Museumsbutik)
Foto: VisitOdense

Kramboden (Museumsbutik)

Kramboden har til huse i en fredet købmandsgård fra 1500-tallet.

Som dengang ligger her en rigtig krambod, indrettet ligesom før, da den var købmandsgårdens ansigt udadtil.

Vareudbuddet er som dengang ...

Læs mere
Tidens Samling, hverdagsmuseum
Foto: Tidens Samling

Tidens Samling, hverdagsmuseum

Tidens Samling er et hverdagsmuseum for mode, design og indretning i det 20. århundrede. Her er to udstillinger, den permanente og en særudstilling.

Læs mere
Odense Bunkermuseum
Foto: Johan Joensen

Odense Bunkermuseum

Vil du gerne udforske en helt intakt 450 m2 stor atombunker? 

Denne bunker er blevet helt restaureret og inkluderer mange af de originale genstande fra den kolde krig.. Bunkeren har indrettet yderlig...

Læs mere
Fyns Militærhistoriske Museum
Foto: Johan Joensen

Fyns Militærhistoriske Museum

På Fyns Militærhistoriske Museum kan du dykke ned i den fynske krigshistorie, historien om de fynske soldater, den fynske modstandsbevægelse og det fynske hjemmeværn. Historien om den fynske militærin...

Læs mere

Historie under åben himmel

Lidt uden for centrum finder du museumsperler som Den Fynske Landsby og Odins Odense, der beskæftiger sig med henholdsvis det daglige liv på landet på Fyn i 1800-tallet og jernalder/vikingetid.

Liste
Kort
Grøn oplevelseDen Fynske Landsby - Frilandsmuseum
Foto: Ard Jongsma

Den Fynske Landsby - Frilandsmuseum

Den Fynske Landsby sætter fokus på fortidens erfaringer med at leve cirkulært og i tættere pagt med naturen, og hvordan fortiden kan give inspiration til bæredygtighed i hverdagen. 

Læs mere
Odins Odense Jernalderlandsby
Foto: Andreas Bastiansen

Odins Odense Jernalderlandsby

Sæt kursen mod eventyr i Jernalderlandsbyen Odins Odense, et unikt oldtidsmiljø, der bringer 2000 års historie til live!

Læs mere