Gå til indhold
Balletskolen foran H.C. Andersens Hus

Kulturen kalder

Foto: Elvinas Tam

Odense byder på internationale udstillinger og attraktioner i international klasse, men der er også masser af gallerier, teatre, musikscener, festivaler og mindre, lokale tiltag der tilsammen udgør en kulturel base og rygraden i byens kulturliv.

Odenses kulturliv

Arkitektur, billedkunst, ballet, opera, multimedia, performance og meget mere. Dyk ned i din foretrukne genre i Odense og udforsk det store udbud at kunst- og kulturoplevelser vores by har at tilbyde.

Vidste du f.eks. at vi tilbyder gratis digitale byvandringer?

Gallerier og Billedkunst

Brandts har til huse i den tidligere Brandts Klædefabrik, der nu er hjertet i Odenses latinerkvarter. Der er udstillinger på tre etager, og altid flere skiftende både danske og internationale foruden den permanente udstilling fra det tidligere Fyns Kunstmuseum. Denne sommer kan du bl.a. nyde Samlingen - 250 års dansk kunst og udstillingen Landskaber. Den kendte og kontroversielle kunstner Jens Galschiøt både arbejder og bor i Odense. Han er først og fremmest kendt for sin protestkunst, og mange har set hans skamstøtte og 'Den indre svinehund'. Du kan besøge hans værksted og se ham arbejde. I Ny Vestergade ligger flere gallerier, blandt andre Galleri Rasmus og for enden af gaden udstillingsbygningen Filosoffen i Munke Mose.
Alle gallerier

Street art

Liste
Kort
ROA Street Art / bykunst
Foto: Henrik Have

ROA Street Art / bykunst

Verdenskendt kunstner har lavet Danmarks højeste murmaleri i Odense 

Hans gavlmaleri i Rom er nummer to på Huffington Posts liste over verdens mest betydningsfulde street art i 2014. Han har illustre...

Læs mere
Gavlmaleri Byens Træ
Foto: Johan Joensen

Gavlmaleri Byens Træ

Byens Træ hedder gavlmaleriet på Christiansgade 20. Det er den danske kunstner No Title, der har skabt kunstværket og han har ladet sig inspirere af at gavlen vender ud i mod et grønt område ved Odens...

Læs mere

Street Art

Gennem de senere år har Odense fået et par nye kunstværker på fremtrædende bygninger i byen. Den største er uden tvivl ROAs Fisk og Fugl på en silo på havnen, men vores favorit er Don Johns (en lokal kunstner) portræt af H.C. Andersen i den historiske bydel.
Bykunst

Skulpturer

Liste
Kort
Oceania - bronzeskulptur
Foto: Johan Joensen

Oceania - bronzeskulptur

Gave fra Odense Bys Kunstfond og Asea Brown Boveri A/S i 1992 og nok et af Odenses mest omdiskuterede værker. Ungerne synes hun er en herlig glidebane, turisterne vil gerne vide om det er han- eller h...

Læs mere
H.C. Andersen på bænken, skulptur
Foto: Claes Beck Poulsen

H.C. Andersen på bænken, skulptur

H.C. Andersen, der sidder på bænken er blot en af i alt fem skulpturer, der omkranser hotellets indgang.

Jens Galschiøt (1954 - ) er kunstneren bag denne skulptur af den berømte forfatter, der er en ...

Læs mere

Skulpturer

Noget andet du hurtigt vil bemærke er de mange skulpturer i Odense. Bymidten er fyldt med kunstværker, og mange repræsenterer H.C. Andersens eventyr. Nogle er elskede af lokalbefolkningen, andre forårsager mere debat. Gå ikke glip af Oceania, en havgudinde, der ligger på Flakhaven foran rådhuset. Mange er i tvivl om det er en mand eller dame, og hvad den symboliserer, men børnene elsker hende og bruger skulpturen som rutschebane, hvilket man tydeligt kan se på den blanke stribe ned ad hendes mave.
Alle skulpturer

Odense Teater besøger H.C. Andersens Hus

Teater, ballet og opera

Foto: Elvinas Tam

De kuriøse

Vidste du at

Det Kongelige Teater har en balletskole i Odense? Det er ganske vist og du kan ofte opleve små forestillinger rundt omkring i byens gader, særligt i forbindelse med større events.

Odense Aafart har fået en pris for deres Mystery Tours? Best of Odense kårede Odense Aafart som bedste Corona tiltag da de lancerede deres første Mystery tour "Det hemmelige Broderskab". I år har de udviklet endnu en tur - "Mordet i Fruens Bøge". At gennemføre turen kræver ifølge Aafarten selv at man skal tænke hurtigt, lyve, optræde, samle puslespillet af ledetråde og overvinde adskillige forhindringer

Find out what we are up to: