48 timer i Odense - tag kæresten med

Foto: Johan Joensen

Her er et bud på hvordan du kan bruge en forlænget weekend i Odense, inklusive forslag til aktiviteter, spisesteder og kultur.

Livet er det dejligste eventyr. H.C. Andersen

Foto:Johan Joensen

Fredag

Det gamle kvarter og H. C. Andersen 
Start dit ophold med en gåtur gennem Odenses gamle bydel, hvor de hyggelige brostensbelagte gader og farverige huse danner rammen omkring H.C. Andersens Hus. Smut ind forbi museet, eller gå på opdagelse i de små gader og stræder.

Hvis kaffetørsten melder sig, så står Nelles i Overgade altid klar med en god kop kaffe.

Aftensmad
I Odense findes der mange gode restauranter og spisesteder, så der er rig mulighed for at få lige det, som hjertet begærer. Hvis I er til gourmet, kan vi anbefale Restaurant Aro eller Pasfall. For mere traditionel dansk mad er Klosterkroen eller Grønttorvet et besøg værd.

En drink efter maden
Selv i de sene aftentimer, summer Odense af liv. Så hvis I får lyst til et glas god vin eller en kold øl, går man sjældent forgæves.

Anarkist Food & Beer Lab, Christian IV eller Amys Bar & Winehouse danner rammen om både hyggeligt stemning og et stor udvalg af både lokal og udenlandsk øl.

Hvis I er mere til et glas vin, kan Lalou Vinbar eller S’vineriet Vinapotek anbefales.

Lørdag

Shopping og Kultur
En gåtur gennem Odenses gågade byder på en væld af små spændende butikker og cafeer. Gå gerne igennem Brandts Passage, hvor der er alt fra tøj, keramik og kunst. Her finder du også et par af byens museer og Amfipladsen, som ofte bliver brugt til events igennem sommeren.

Frokost
I Brandts Passage er der rig mulighed for at finde en god frokost eller lækker buffet. Kong Volmer tilbyder ægte dansk smørrebrød, Cafe Chino har en lækker brunch og Cafe Cuckoos Nest tilbyder et stort udvalg af sandwich og burger.

Hvis intet frister i Brandts Passage, så smut gerne en tur i Vintapperstrædet. Her findes alt fra lækre italienske retter til en god burger.

Tid til oplevelser
Når frokosten er veloverstået, kan et besøg på Brandts anbefales. Det internationale kunstmuseum byder på alt fra klassisk dansk kunst, til fotoudstillinger og sanseudstilling for barnlige sjæle.

En anden klassiker i Odense er en sejltur på Odense Å. Aafarten tager jer fra centrum af byen, langs den idylliske å ud til Fruens Bøge. Hop af båden og gå en tur rundt i det grønne, hvor I finde den hyggelige Velodrom Kaffebar ved Fruens Bøge Station, eller gå ned til engen og nyd en is med perfekt udsigt over søen.

Aftensmad
Hvis I stadig er i Fruens bøge, ligger den lækre gourmetrestaurant Sortebro Kro i de flotte omgivelser ved Den Fynske Landsby og her er der rig mulighed for at få smagt på noget af det bedste, Odense kan tilbyde.

Eller hop på Aafarten tilbage til centrum, og gå på opdagelse i byen. Hvis der ikke er noget der frister i centrum, kunne turen gå over byens bro og ned på havnen. Her finder I Storms Pakhus, byens street food marked. Her er der stor mulighed for at opleve lokal atmosfære, og et hav af kulinariske muligheder.

Søndag

Havnen
Start søndagen op med at gå på skattejagt på det traditionsbundne loppemarked på havnepladsen. Her kan der findes alt fra tøj, brugsting og antik, så måske I får et fund med hjem.

Hvis vejret tillader det, så hop en tur i havnebadet, der er ikke meget der slår at ligge i basset og nyde udsigten af Odense Fjord i morgentimerne.

Brunch
Som en lækker afslutning på weekenden, vil et smut forbi Cafe Fleurí sætte det endelige prik over i’et. Deres økologiske brunch er en sand fornøjelse for smagsløgene, og især deres gårdhave og smukke anretning er en fryd for øjet.