Foto:Simone Stæhr Keller

Det historiske kvarter

Hvad kan du finde i det historiske Kvarter?  

I det historiske Kvarter finder du flere forskellige caféer, butikker og kulturtilbud. Du kan f.eks. få en kop kaffe eller en frokost på Konrads, Café Sølle, StudieStuen eller Nelle’s. Du kan også tage på Torvedag på det historiske Sortebrødre Torv om onsdagen og om lørdagen, eller kigge på alle de andre interessante ting i kvarteret såsom Tommelise-statuen, Fattigskolen, H.C. Andersens Hus og museet TID. Du kan også tage på shoppingtur i de forskellige butikker, såsom museumsbutikken Kramboden. Mulighederne er mange – det er bare om at komme afsted.

Hvilket område dækker Det Historiske Kvarter over?

Det Historiske Kvarter dækker over et forholdsvist stort område i Odenses bymidte: Fra Nedergade og det smukke Paaskestræde, til Hans Jensens Stræde og helt op til H.C. Andersens Torv ved Odeon. H.C. Andersens Kvarter er en del af det historiske kvarter, og mere om det specifikke kvarter finder du her.

Et fotovenligt kvarter

Det historiske Kvarter indeholder desuden flere smukke og meget fotovenlige steder. Du kan f.eks. tage turen ned ad Påskestræde – en gade som prydes smukt af blomster om sommeren, og som leder direkte ned til Odense Å. Du kan også smutte forbi H.C. Andersen gavlmaleriet, lavet af Don John, der pryder væggen på Bangs Boder nr. 26. Det helt oplagte sted at få et smukt billede er selvfølgelig også i H.C. Andersen Kvarteret, hvor du finder de mange små, fine og farverige huse, som emmer af masser af historie og charme.

Nedergade om sommeren

Foto:Johan Joensen