Rammer i landskabet

Kunst i det fri

Foto: Troels Malte Borch - Østfyns Museer

Der er masser af muligheder for at få en udendørs kunstoplevelse på Fyn, både digitalt og "live". Vi har samlet en liste over vores foretrukne kulturoplevelser i det fri. Hvis du har en oplevelse, du synes vi mangler, er du meget velkommen til at skrive til os.

Udendørs kunstoplevelser i Odense

Kunst i det offentlige rum er med til at sætte scenen for en moderne og levende storby. Overalt i Odense vil du møde skulpturer, street art og installationer af forskellig art. Du bør heller ikke snyde dig selv for et besøg i den romantiske have på Sanderumgaard hvor ejerne har restaureret en romantisk herregårdshave inspireret af det engelske parklandskab.

Liste
Kort
Skulpturpark Hollufgaard
Foto: Gæsteatelier Hollufgaard

Skulpturpark Hollufgaard

Hollufgård skulpturpark er åben hele året og byder på mange og varierede kunstoplevelser i det fri. Du er velkommen til at kigge forbi og gå en tur. Selve parken er et fint eksempel på et kultur- og n...

Læs mere
Den Romantiske Have Sanderumgaard
Foto: Panduro Photography

Den Romantiske Have Sanderumgaard

Gå på opdagelse i den Romantiske Have, der blev genskabt af de nuværende ejere i perioden 2004 - 2010. Haven afspejler den fredfyldte stil, der i sin tid blev skabt af Johan Bülow i perioden 1793-1828...

Læs mere

Kunstinstallationen The Square

Oplev den eventyrlige lyskunstinstallation, The Square, der lyser Albani Torv op i vintermørket. Mellem fire lyssøjler udspilles H.C. Andersens eventyr, Skyggen, som en poetisk og abstrakt fortælling ...

Læs mere

Street art og bykunst

Skulpturer, street art og gadekunst er alt sammen noget, der slår stemningen an i centrum af Odense. Se bl.a. ROAs flotte fisk og fugl på silobygningen på Odense Havn, det flotte gavlmaleri af H.C. Andersen i Bangs Boder og sidste skud på stammen - Byens Træ.

Udendørs kunstoplevelser uden for Odense

Guldrammer i Landskabet

Flere steder på Fyn er der stillet guldrammer op i det åbne landskab. Faaborg Museum har 8 rammer, der matcher nogle af deres malerier og Johannes Larsen Museet er også i gang. Du kan downloade appen Historiejagt Fyn og se præcist hvor rammerne står. En af de oplevelser man får, er at naturen har ændret sig radikalt på de ca. hundrede år, der er gået siden Syberg, Larsen og deres omgangskreds slog deres folder på Fyn. 

Historiejagt Fyn appen

Denne gratis app er udviklet i samarbejde mellem de fynske museer og Kulturregion Fyn. Den indeholder ikke kun ruten Malernes Fyn, men også ”Uhyggelige Odense”, ”Det Royale Fyn”, ”Óttars Rejse” og ”Toner fra Fyn”, der guider dig rundt i den Fynske kulturhistorie. Kunstruten kan udforskes til fods, på cykel og i bil.