Rammer i landskabet

Kunst i det fri

Foto: Troels Malte Borch - Østfyns Museer

Der er masser af muligheder for at få en udendørs kunstoplevelse på Fyn, både digitalt og "live". Vi har samlet en liste over vores foretrukne kulturoplevelser i det fri. Hvis du har en oplevelse, du synes vi mangler, er du meget velkommen til at skrive til os.

Guldrammer i Landskabet

Flere steder på Fyn er der stillet guldrammer op i det åbne landskab. Faaborg Museum har 8 rammer, der matcher nogle af deres malerier og Johannes Larsen Museet er også i gang. Du kan downloade appen Historiejagt Fyn og se præcist hvor rammerne står. En af de oplevelser man får, er at naturen har ændret sig radikalt på de ca. hundrede år, der er gået siden Syberg, Larsen og deres omgangskreds slog deres folder på Fyn. 

Historiejagt Fyn appen

Denne gratis app er udviklet i samarbejde mellem de fynske museer og Kulturregion Fyn. Den indeholder ikke kun ruten Malernes Fyn, men også ”Uhyggelige Odense”, ”Det Royale Fyn”, ”Óttars Rejse” og ”Toner fra Fyn”, der guider dig rundt i den Fynske kulturhistorie. Kunstruten kan udforskes til fods, på cykel og i bil.

Museer med udendørs kunstoplevelser

Flere af de fynske museer byder på kunst i landskabet. Nogle har skulpturparker, hos andre er det selve haveanlægget, der er et kunstværk i sig selv og fortæller en historie om kultur og trends gennem tiden.

Liste
Kort
Skulpturpark Hollufgaard
Foto: Gæsteatelier Hollufgaard

Skulpturpark Hollufgaard

Hollufgård skulpturpark er åben hele året og byder på mange og varierede kunstoplevelser i det fri. Du er velkommen til at kigge forbi og gå en tur. Selve parken er et fint eksempel på et kultur- og n...

Læs mere
Den Romantiske Have Sanderumgaard
Foto: Susanne Vind

Den Romantiske Have Sanderumgaard

Gå på opdagelse i den Romantiske Have, som er blevet genskabt af de nye ejere. Haven afspejler den fredfyldte stil, der i sin tid blev skabt af Johan Bülow i perioden 1973-1828. I haven rejste han fle...

Læs mere