Gå til indhold

Odense

Foto:Jonas Legarth&Jonas Legarth
En by du troede du kendte

Odense er inde i en rivende udvikling og hvis du ikke har været forbi de sidste par år vil du blive meget overrasket over bl.a. det nye H.C. Andersens Hus, den helt nye bymidte, som dækker det område Thomas,B. Thriges Gade tidligere dækkede, letbanen, udviklingen på havnen og meget mere.

Carl Nielsen Kvarteret

Hjertet i den nye del af centrum af Odense er Carl Nielsen Kvarteret. Her finder du de spektakulære nye bygninger med flotte design detaljer, der vidner om at der er stillet krav til bygherrerne. Flotte sten, mønstrede belægninger og grønne facader og rabatter er alt sammen med til at skabe en urban stemning af hygge med puls.

Gåtur i Carl Nielsen Kvarteret

Foto:Jonas Legarth

Flere nyheder

Foto:Johan Joensen

Odense Havn

Der sker hele tiden nyt på havnen, der nu for alvor er ved at udvikle sig til sin helt egen bydel med ægte bolværksstemning og man mærker at havnen indtil for få år tilbage stadig var en arbejdsplads med industri og store skibe. Her er nogen af de oplevelser du kun kan få her.

Letbanen i Odense

Foto:Jonas Legarth

Så kører Odense Letbane

d. 28. maj kører Odense Letbane for første gang med passagerer. Det sætter punktum for 8 (!) års byggeri i og uden for Odense centrum. Du kan tage letbanen fra Tarup i nord via midtbyen til det sydlige Odense, hvor du rammer Syddansk Universitet og det nye supersygehus. Prisen er den samme som i bybussen og der bliver gratis parkering - park & ride - ved flere stoppesteder. Du kan se mere på Odense Letbanes hjemmeside.

Andre trafiktips

Hvis du kommer til Odense i bil og skal besøge centrum er der masser af parkeringspladser - den store Odense P ligger under nybyggeriet og her er der opgange til bl.a. Musikhuset Odeon (P-11) og det nye H.C. Andersens Hus (P-15). Du kan se et kort over Odense P her

Find out what we are up to: