En by du troede du kendte tekst

©VisitOdenseFoto:Daniel Jensen

Velkommen til Odense

 - en by, du troede du kendte

Odense er under vild udvikling, og forvandlingen fra stor by til storby er endelig gået i opfyldelse. Byrummet i centrum er på få år markant forandret, så hvis du ikke har besøgt Odense de sidste par år, vil du blive overrasket over alt det nye, som byen i dag byder på. En hel ny bilfri bymidte, et nyt H.C. Andersens Hus, en ny havn med udsigtsboliger, havnebad, restauranter og sportspladser og en ny letbane, der er blevet rygraden i den kollektive trafik.

Det er derfor, vi er ret sikre, når vi siger: Odense – En by, du troede, du kendte.

©VisitOdenseFoto:Thomas Mørkeberg

Hvad har haute couture og Odense Havnebad tilfælles?

Måske ikke så meget, men begge dele er emner, du kan læse mere om i det internationale magasin Vogue. Linket til artiklen om danske havnebade og vinterbadning kan du finde på denne side 

Balletpiger i haven ved H.C. Andersens Hus
© VisitOdense
Foto: Elvinas Tam
Letbanen i Odense
© VisitOdense
Foto: Jonas Legarth

Så kører Odense Letbane

d. 28. maj 2022 kørte Odense Letbane for første gang med passagerer. Det satte punktum for 8 (!) års byggeri i og uden for Odense centrum. Du kan tage letbanen fra Tarup i nord via midtbyen til det sydlige Odense, hvor du rammer Syddansk Universitet og det nye supersygehus. Prisen er den samme som i bybussen og der bliver gratis parkering - park & ride - ved flere stoppesteder. Du kan se mere på Odense Letbanes hjemmeside.

Andre trafiktips

Hvis du kommer til Odense i bil og skal besøge centrum er der masser af parkeringspladser - den store Odense P ligger under nybyggeriet og her er der opgange til bl.a. Musikhuset Odeon (P-11) og det nye H.C. Andersens Hus (P-15). Du kan hente et kort over P-kælderen herunder.

Måske er du også interesseret i:

Dreng på Danmarks Jernbanemuseum
Odense i børnehøjde