Gå til indhold
HCA hus og letbane tracé

©VisitOdenseFoto:Daniel Jensen

Velkommen til Odense

 - en by, du troede du kendte

Odense er inde i en rivende udvikling og hvis du ikke har været forbi de sidste par år vil du blive meget overrasket over bl.a. det nye H.C. Andersens Hus, den helt nye bymidte, som dækker det område Thomas B. Thriges Gade tidligere dækkede, letbanen, udviklingen på havnen og meget mere. Særligt på restaurant-scenen er der mange nyheder, som du kan se herunder. 

Og vi er ikke de eneste, der har spottet Odenses mange gode sider - i år er vi f.eks. på New York Times 2023 liste over de steder, man skal se i år. Du kan finde linket til artiklen og se, hvem der ellers er med på denne side.

Odenseanske overraskelser

Odense havnebad

©VisitOdenseFoto:Thomas Mørkeberg

Hvad har haute couture og Odense Havnebad tilfælles?

Måske ikke så meget, men begge dele er emner, du kan læse mere om i det internationale magasin Vogue. Linket til artiklen om danske havnebade og vinterbadning kan du finde på denne side 

Flere Odenseanske must-sees

Balletskolen foran H.C. Andersens Hus

Foto:Elvinas Tam

Letbanen i Odense

Foto:Jonas Legarth

Så kører Odense Letbane

d. 28. maj kører Odense Letbane for første gang med passagerer. Det sætter punktum for 8 (!) års byggeri i og uden for Odense centrum. Du kan tage letbanen fra Tarup i nord via midtbyen til det sydlige Odense, hvor du rammer Syddansk Universitet og det nye supersygehus. Prisen er den samme som i bybussen og der bliver gratis parkering - park & ride - ved flere stoppesteder. Du kan se mere på Odense Letbanes hjemmeside.

Andre trafiktips

Hvis du kommer til Odense i bil og skal besøge centrum er der masser af parkeringspladser - den store Odense P ligger under nybyggeriet og her er der opgange til bl.a. Musikhuset Odeon (P-11) og det nye H.C. Andersens Hus (P-15). Du kan hente et kort over P-kælderen herunder.

Find out what we are up to: