Caféstemning

Gågadekvarteret - Odense centrum

Foto: Johan Joensen
Attraktioner
Bygningsværker og bymiljøer
Adresse

Vestergade

5000 Odense C

Kontakt

Odenses gågader er dedikeret til byens gæster og lokale og de er fyldt med muligheder for shopping og spisning. Odense har pt så mange restauranter at ingen anden dansk by har flere pr. indbygger.

Dette kvartal huser også en stor mængde historie, et eksempel er den historisk betydningsfulde domkirke Skt. Knuds Kirke, der er kendt for at være stedet, hvor Knud den Hellige (dengang Knud d. 4.) blev myrdet af oprørere sammen med flere af hans tilhængere. Han var den første og eneste danske konge, der er blevet kanoniseret af kirken; det at blive ophøjet til helgen og en af ​​kun 5 danske helgener i alt.

Lige overfor domkirken ligger byens historiske rådhus, som stadig huser de kommunale kontorer og vender ud mod den historiske markedsplads "Flakhaven". Flakhaven betyder flad mark, og pladsen har fungeret som torveplads siden 1200-tallet, til tider endog den største i landet.

Bag dette ligger Klosterhaven, der indeholder naturlige urter og lægeplanter, i sin tid plejet og passet af byens munke, der fungerede som byens helbredere.

Lige bag Klosterhaven, ned mod Odense Å, ligger Eventyrhaven Her finder du et væld af eventyrskulpturer sammen med et varieret arrangement af blomster og et lille springvand. Denne have er også vært for H. C. Andersen Parade i løbet af sommeren.

Adresse

Vestergade

5000 Odense C

Facilities

Bydel

Rådhus

Sidst opdateret af