©  Foto:

Det Kgl. Teaters Balletskole Odense

På balletskolen i Odense uddannes nogle af de dygtigste balletdansere i Danmark. Skolen i Odense åbnede i 2002, og udspringer af det Kongelige Teaters balletskole i København, der kan dateres tilbage til  år 1771.

Skolen er ikke længere "kun" en danseskole, men er blevet en stor kulturinstitution i Odense, der ofte samarbejder med Odense Teater, Teater Momentum, Det Kongelige Teater, Odense Symfoniorkester og H.C. Andersen Festivals – hvor de bidrager med alt dét, som ballet kan: smuk dans, store følelser og fællesskab.

 

Som turist i Odense, kan du ikke besøge skolen i fysisk form, men du kan stadig opleve dansen, og de talenter, der udspringer fra skolen.

 

Der afholdes nemlig flere gange årligt balletopvisninger rundt omkring i byen - herunder bl.a. Sommerdans i Kongens Have og som en fast og stor del af H.C. Andersens Festivals, der forvandler hele Odense centrum til et stort eventyr i uge 34.

 

Hvis du er balletinteresseret, kan vi anbefale dig at holde øje med vores kalender, hvor du altid kan finde de events, der finder sted på de specifikke datoer, du er i Odense.