©  Foto:

Den Standhaftige Tinsoldat

Dette er endnu en udgave af et af H.C. Andersens favorittemaer - kærligheden mellem to genstande. Den et-benede tinsoldat bliver forelsket i en papirsballerina, og ligesom soldaten bliver menneskeliggjort gennem hans oplevelser i eventyret, sådan har billedhuggeren forsøgt at skildre ham. Denne skulptur var den syvende i rækken af eventyrskulpturer i Odense.

Tinsoldaten er ret stor, sammenlignet med hans figur i historien, men Eiler Madsen har placeret ham på en trækvogn for at understrege at der er tale om et stykke legetøj. Skulpturen er udført i bronze og er omgivet af adskillige andre, små "soldater".

Fun Fact: Kig godt på geværet, som soldaten holder. Madsen var imod våben, så han skabte en skulptur med en riffel, som i det virkelige liv aldrig kunne skyde nogen. Kig også grundigt på de små soldater, der står i en cirkel rundt om tinsoldaten. Da han skabte dem puttede han en vingummibamse i støbeformen - måske kan du finde den?

Eiler Madsen (1939-2011) var en dansk billedhugger, som ofte arbejdede med bronze. Hans primære temaer var mytologi og religion. Du kan finde flere skulpturer af Eiler Madsen i Odense, bl.a. Ikaros, der står foran Odense Teater.