Vandpost - modelbillede fra Colourbox

Rent vand en selvfølge?

Foto: Colourbox

I Danmark tager vi rent vand i hanen for givet - sådan ser det ikke ud alle steder i verden. I mere end halvdelen af verden er vandet i hanen af en sådan kvalitet at man skal tage sine forholdsregler inden man slukker tørsten.

I Odense leveres vandet i hanen af Vandcenter Syd, en offentligt ejet monopolvirksomhed. Vandcenter Syd arbejder målrettet med grundvandsbeskyttelse, klimatilpasning og grøn energi. De har blandt andet forholdt sig til de 17 verdensmål ved at udvælge 5 mål, de specielt vil arbejde med og derefter lave en plan for, hvordan de kan sætte deres egne mål, der kan understøtte verdensmålene. Du kan læse mere om Vandcenter Syds arbejde med verdensmålene her.

Drikkevandskvalitet i Odense

I Odense er vand fra hanen mindst lige så godt og rent som flaskevand - og så er det 200-500 gange billigere! Hvis du bruger en genbrugsflaske kan du derfor spare miljøet for rigtigt meget plastik mens du er her. Genbrugsflasken kan du blandt andet fylde ved en af de mange vandposter, du finder rundt omkring i Odense og omegn. Du kan se hvor du finder en vandpost her