De kulørte

Foto: Simone Stæhr Keller

I den gamle bydel omkring H.C. Andersens Hus finder du masser af små pastelfarvede huse. De gamle brostensgader er fyldt med små byhuse i alle regnbuens farver og en romantisk stemning af "gamle dage", især om sommeren, når stokroserne blomstrer og solen skinner på bindingsværkshusene.

Paaskestræde

Paaskestræde er en af Odenses mest ikoniske små stræder. Her er der fyldt med gamle, bittesmå og pastelfarvede byhuse, og strædet fører ned til Odense Å og vaskepladsen, hvor H.C. Andersens mor arbejdede som vaskekone.

gaatur i paaskestraede

Foto:Andreas Bastiansen

Bangs Boder

Lille stræde i nærheden af H.C. Andersens Hus i Odenses gamle kvarter. Bangs boder er indbegrebet af farverig arkitektur, sjæl og charme

Foto: Daniel Jensen

Hans Jensens Stræde

Hans Jensens Stræde ligger i den gamle bydel, og er et af de små farverige kvarterer, hvor H.C. Andersen havde sin gang på hans tid. Det er også i denne gade, du finder hans fødehjem, der hænger sammen H.C. Andersens Hus.

Foto:Johan Joensen

Gerthasminde

Også kaldet Det Engelske Kvarter – og dét kvarter i Odense, der har den største koncentration af bevaringsværdige huse. Gå en tur mellem imponerende, farverig og anderledes arkitektur – og husk at kigge op. Mange af husene har helt særlige detaljer oppe under tagene

Hus i Gerthasminde
Foto: Anja Panduro

Måske er du også interesseret i:

Odense Havnebad
De moderne
Odense Teaters facade
De ikoniske