Gå en tur i Odense

Sti i Munke Mose
Et besøg i Odense er ikke fuldendt før man har gået en tur langs Odense å som snor sig gennem byen. Start fra Eventyrhaven, bag ved Skt. Knuds Kirke og følg åen knap 3,5 km ud til Kulturbotanisk Have som byder på intet mindre end 9.000 forskellige plantearter.
En anden mulighed er at gå i modsatte retning langs åen. Her går man lige gennem Odense Zoo, hvor man bl.a. kan kigge ind til tigerne og løverne. Hvis man fortsætter, kommer man ud til Fruens Bøge, som er et smukt grønt område omkring en skovsø og en håndfuld spisesteder.
Langs Odense å vil der være en række grønne områder, legepladser og fitness muligheder.

Gåtur i det historiske kvarter

Hvis man er mere til bylivet, frem for natur, så vil en gåtur i H.C. Andersens Kvarter være ideelt. Der er næsten intet mere hyggeligt og afslappende end smalle brostensbelagte gader med små farverige huse. H.C. Andersens Kvarter ligger i forlængelse af gågaden og adskiller sig fra byens travle gader.

Byens Bro i skumringslys
Hvis man til gengæld går over Byens Bro og forbi Storms Pakhus, videre ned mod havnen, vil man blive mødt af et lidt anderledes Odense. Gå ud langs havnepromenaden og nyd udsigten, som kun bliver bedre ved solnedgang.

Solnedgang ved Stige Ø
Er man frisk på en lille cykeltur så hop på en af Odense bycykler, som er gratis i 24 timer og af sted mod Stige Ø, hvor der er rig mulighed for at gå på opdagelse. På Stige Ø er der et hav af aktiviteter som spænder sig fra kano til mountainbike.
Har man en bil eller er klar på en lille bustur så vil en tur til Sanderumgaard Romantiske Have være et besøg værd. Haven emmer af ro og idyl, hvilket gør stedet til det perfekte pusterum. Her vil der være mulighed for at koble fra og nyde tilværelsen i selskab med familie, venner eller kæresten.

Artikel: Trine Feidenhansl

Del denne side