©  Foto:

Udstilling: Byens Liv

I Odense's historiske udstilling tager vi dig med på en spændende tidsrejse gennem vikingetid, middelalder og renæssance.

I løbet af 600 år forvandlede denne by sig fra en beskeden landsby til en international handelsmetropol, og udstillingen afslører de fascinerende ændringer i samfundet og verdenssynet i denne periode.

Udstillingen er indrettet i et adelshus fra renæssancen, der selv er en del af Odenses historie. Dette hus danner den perfekte atmosfære for udstillingens 11 temaer, der bringes til live gennem lyd, lys og projektioner.

Din rejse begynder i vikingetiden, hvor du opdager, hvordan kong Harald Blåtand byggede vikingeborgen "Nonnebakken" ved Odense Å, og hvor Knud den Hellige, den sidste vikingekonge, blev dræbt i Albani Kirke. Du kan endda stå ved det gulv, han faldt på.

Udstillingen dykker også ned i det daglige liv, inklusive markedet, baggårdene og hjemmene i byen. Her oplever du de udfordringer, folk mødte, såsom sygdom, død og straf, men også de glæder, der fulgte med hyggelige badstuer, eksotiske varer og dygtige håndværkere.

Et særligt fund i udstillingen er en biskops kiste og skelet, som blev fundet der hvor Skt. Albani Kirke lå i 1000-tallet. Den lille trækirke fra dengang blev gennem tiden bygget om og udvidet og fik større og større betydning.