©  Foto:

Torvedag i Odense

På Sortebrødre Torv, lige midt i det historiske kvarter og få minutters gang fra H.C. Andersens Hus, Bymuseet Møntergården og Odeon Koncerthus finder du torvemarkedet, der bliver afholdt to gange om ugen, onsdag og lørdag.

På markedet kan du købe friske grøntsager, frugt, blomster og andre årstids-bestemte råvarer. Der er også mulighed for at købe forskellige oste inklusive den fynske specialitet rygeos. Du kan også besøge fiskebilen de fleste markedsdage. Den smukke beliggenhed lige midt i centrum af Odense gør at markedet altid er vel besøgt, i vinterhalvåret møder du primært de lokale - om sommeren er byens gæster nemme at spotte. Er du til lokalt dyrket og fanget mad, så læg vejen forbi Sortebrødre Torv. Nogle af de grøntsager og frugter, der sælges, vil være dyrket økologisk - andre ikke. Tjek med de individuelle stadeholdere, før du køber. Markedet er sædvanligvis minimum åbent fra 8 til 13.

I december måned er Torvedage rykket til Flakhaven, da H.C. Andersen Julemarkedet indtager Sortebrødre Torv med boder, der sælger julepynt, juleknas m.m. Om sommeren underholder Odense Symfoniorkester nogle gange med en gratis koncert.

NB Hvis du vil leje en bod på markedet kan du kontakte Gitte Albrektsen på ga@(odense.dk)