©  Foto:

Odense Blomsterfestival

Det skønne, det kunstige, det vilde - årets tema i 2024

Nogle af de vigtige idealer i første halvdel af 1800-tallet, som er H.C. Andersens tid, knyttede sig til forestillingerne om ”Det gode, det sande og det skønne!” Andersen var klart inspireret af romantikken, men han så også det dystre og skyggerne.

En række af Andersens berømte eventyr skildrer netop (som f.eks. Nattergalen, Svinedrengen og Den Grimme Ælling) modsætningerne mellem ægte og uægte, mellem indre rigdom og det overfladiske, det sande over for det tilsyneladende. Det er fundamentet for årets tema.

Odense Blomsterfestival er en af Odenses smukkeste traditioner. Hvert år pyntes midtbyen med tusindvis af blomster og planter fra de lokale gartnerier og producenter - og hvert år er der et nyt tema, som f.eks. nordisk mytologi, Kinas kulturskatte, Den eventyrlige have og mange flere. 

Det har i løbet af årene bl.a. resulteret i meterhøje eventyrfigurer, "ildsprudlende" drager, masser af dyr, bamser, men også inspiration til ting, du kan genskabe hjemme i din egen have - alt sammen udført i blomster og planter.

I løbet af festivalen er der mindre events som foredrag om orkidéer, mulighed for at stille spørgsmål til fagfolk om dine haveudfordringer, musik, gøgl m.m. Det er helt gratis at besøge festivalen og på deres hjemmeside finder I alle de informationer, I har brug for, når I skal besøge Odense under Blomsterfestivalen.