©  Foto:

H.C. Andersens Barndomshjem

I Munkemøllestræde, tæt på Odense Domkirke, åen og Eventyrhaven finder du det lille gule bindingsværkshus, hvor H.C. Andersen boede sammen med sine forældre fra han var 2 til han var 14 år.

Huset åbnede for offentligheden i 1930 og den brostensbelagte gade lægger op til et besøg i fortiden.

Huset indeholder de meget beskedne værelser, der udgjorde den store eventyrforfatters hjem, og som hans kæreste barndomsminder er knyttet til. Det lille hus er et fint suplement til det egentlige museum i det historiske kvarter. Værelserne er indrettet efter Hans Christian Andersens beskrivelser i hans selvbiografi og giver dig et godt indtryk af den fattigdom, der prægede hans første år.

Den charmerende baghave, der blev etableret i 2018, er fyldt med planter og blomster, som Andersen nævnte i sine skriverier, så som skræpper, en hyldeblomstbusk og mange andre. Haven er lille og omgivet af murstensvægge, der adskiller dig fra naboerne. Stemningen er fredelig, og det er svært at huske, at du står i centrum af Danmarks 3. største by.

Hans Christian Andersen barndomshjem er gratis at besøge for børn under 18. Bemærk venligst, at åbningstider kan variere i ferier. På deres hjemmeside kan du finde de aktuelle informationer.