©  Foto:

Carl Nielsen Museet

Danmarks mest berømte komponist kom fra simple kår. Som komponist udfordrede Carl Nielsen hele tiden grænserne. Resultatet var symfonier og sange, der er blevet en del af dansk kulturel identitet.

Museum fyldt med musik

Carl Nielsen Museet er placeret i Odenses musikalske kvarter - kilet ind mellem på den ene side Odense Symfoniorkester og på den anden side ODEON og Syddansk Musikkonservatorium.

Selve udstillingen er bygget op i tre dele, som skal guide gæster gennem et langt liv med musik. Den første del fokuserer på mennesket Carl Nielsen, hans samtid og hans omgivelser. Her fornemmer man de omstændigheder, der formede hans krøllede personlighed og kreativitet.

Den næste sektion handler om komponisten Carl Nielsen og er delt op i fire områder med hver sin stemning, der både relaterer sig til Carl men også er alment genkendelige: vækkelse, modstand, krise og forsoning. Den sidste afdeling er helliget musikken - her tager lyden magten og brudstykker af Carl Nielsens værker er klippet sammen til en musikalsk collage, der spænder fra komplekse symfonier til populære, folkelige sange.