Kryds og bolle robot i gågaden

Kan du slå Odenses interaktive robot?

Foto: Anja Panduro

Har du et indre teknologi- og også et konkurrencegen, så vil Odenses interaktive robot uden tvivl være et hit. Robotten har en såkaldt ’cobot-arm’ installeret i midten, som du kan dyste mod i forskellige, velkendte spil.

På hver af siderne på glashuset rundt om cobotten er der installeret to touchskærme, som gør det muligt for dig at interagere med robotten. Det er sjovt for både børn og voksne og en yderst populær gimmick i bybilledet.  

Den interaktive robot står som oftest placeret ud for Vestergade 1 i gågaden, men den udlånes til events og særlige begivenheder i byen, herunder robotkonferencer, sportsevents og lignende.  

Det er Odenses ambition, at byens robotmiljø skal være synligt i bybilledet så både borgere og besøgende kan opleve robotterne helt tæt på. En stor del af byens vækst skabes netop gennem robotbranchen og fokus på Odense som Verdens bedste Robotby er også en integreret del af by-strategien, herunder at arbejdet med at få robotterne ud i byen.  

Kryds og bolle robot i gågaden

Foto:Anja Panduro

På den baggrund har byen også investeret i fem Servicerobotter, som hjælper besøgende med at finde rundt på byens fem største offentlige arbejdspladser. Vil du opleve dem så kan du besøge Odense Rådhus, som også er en smuk arkitektonisk bygning med interessant historisk perspektiv.  

Odense har også fået sin egen Robot & Science Kulturfestival, som hvert år giver +10.000 besøgende et unikt indblik i byens unikke robotmiljø og hvor man kan opleve og udforske robotter og teknologi.