Odense Cathedral as seen from the garden behind it

Oplev Odense - billige og gratis aktiviteter

Gratis og billige ting du kan gøre og se i Odense

I Odense sker der altid noget og mange events er gratis; Torsdagskoncerterne i Kongens Have, grøntsagskoncerter til torvedag og mange af festivalerne. Det er også muligt at besøge flere attraktioner ganske gratis.

Har du børn med?
Mange attraktioner er gratis for børn og unge under 18 - hvis du sender os en email kan vi sende dig listen med priser og åbningstider for den aktuelle uge, men derudover er der masser af aktiviteter, der ikke koster en formue.

City bussen (Bus 10)
Gratis bus, der kører på den indre city ring. Bussen kører hvert 10. minut og ca. hver anden afgang kører ned på havnen. Busserne skærer hinanden på banegården. Klik her og se køreplanen

Bycykler
Du kan låne gratis bycykler i 24 timer fra Cibi.dk. Cyklerne er placeret rundt omkring i byen, og du kan låne to cykler per mobil. Cyklerne er meget populære, så tjek at der er nogen ledige på forhånd. Besøg Cibi.dk

H. C. Andersen Paraden
I Eventyrhaven bag Domkirken kan du se det lille show "24 Eventyr på 24 minutter". Skuespillerne er primært børn, og du kan se forestillingen i sommerferien mandag til lørdag kl. 11 og 13. Det er gratis. Hvis det regner, kan forestillingen blive aflyst. 

The Shepherdess and the Chimney Sweep
Skulpturen Hyrdinden og Skorstensfejeren. Foto: Kurt Christensen

Gå i H. C. Andersens Fodspor & Skulpturjagten
Udforsk byens historiske og kulturelle baggrund på to ben og følg fodsporene rundt i centrum eller forsøg at finde alle eventyrskulpturerne.

Besøg vores kirker
Der er adskillige kirker i Odense centrum, der hver især har sin helt egen karakter. Her er top 3
* Den imponerende, historiske Sankt Knuds Kirke, Odense Domkirke, hvor du bl.a. finder Knud den Helliges knogler.
* Den arkitektonisk særprægede Sankt Albani Kirke, Odenses katolske kirke tæt på den historiske bydel.
* Skt. Hans Kirke, kendt for at være en af få tilbageværende kirker med udvendig prædikestol.

Papas Papbar - Brætspilscafé
På Papas er det muligt at spille gratis eller betale  25 kr. pr. person for at få et større udvalg af spil. Her er timevis af billig underholdning.

Sunset at Stige Island

Solnedgang på Stige Ø. Foto: D.B. Darcy

Stige Ø
Halvøen Stige Ø byder på frisk luft og natur og fuglekiggeri, en mountainbikebane, shelters, bålsteder og meget mere.

Odense havn
Havneområdet har gennemgået en stor udvikling de seneste år, og er i dag en del af det levende bymiljø. Tag en dukkert i havnebadet, das i solen på havnestranden ved Fodboldfabrikken eller benyt de gratis sportsfaciliteter på Byens Ø - der er både volleyballbane, parkour og udendørs fitnessudstyr.

Odense City Club
En traditionel pool bar, hvor du på hverdage kan spille pool for 40 kr. for en time - eller 20 kr., hvis du er studerende.

Museums/Galleries

Restaurant Nordatlanten at Odense Harbour
Restaurant Nordatlanten at Odense Harbour.

Galleri Galschiøt
Der er fri adgang til det arbejdende værksted og omgivende skulpturpark, hvor mange af Jens Galschiøts skulpturer er udstillet.

Brandts
På torsdage fra 17-21 kan du opleve de mange skiftende udstillinger uden at betale entré.

Filosoffen
Udstillingsbygningen ligger smukt i Munke Mose ved åen, og der er fri entré til de fleste arrangementer og de mange forskelligartede udstillinger i huset.

Gallerie Sandberg
Galleriet er Odenses nyeste, og der er altid nye, spændende udstillinger.

Fyns grafiske værksted
I det arbejdende værksted arbejder danske som udenlandske kunstnere med forskellige trykteknikker, og de mange værker er også til salg.

Gallerie Rasmus
Galleri Rasmus har vekslende udstillinger i løbet af året med både kendte og mindre kendte danske og internationale kunstnere i mange forskellige genrer.

Odense Glasværk
På Odense Glasværk på havnen mestres det gamle håndværk til fulde, og der fremstilles håndlavet glas til både anvendelse og pynt. 

Kramboden 
Kramboden er en gammel købmandsgård fra 1500-tallet, og vareudbuddet er som dengang brugsting til hverdagen, hvad enten det er antikviteter, gamle lagervarer eller gode museumskopier.

Nordatlantisk Hus
Nordatlantisk Hus på havnen er et besøg værd kun for sin interessante arkitektur, men der er også skiftende udstillinger og forskelligartede arrangementer, alle med fokus på grønlandsk, isklandsk og færøsk kultur. 

Artikel: D.B. Darcy

Del denne side