©  Foto:

Tommelise - Skulptur af Lotte Olsen

Tommelfinger står i sin blomst og kigger efter svalen, der kommer for at tage hende med væk til varmere lande. Denne skulptur er baseret på eventyret Tommelise, skrevet af Hans Christian Andersen. Historien handler om en kvinde, der længes efter et lille barn, og efter at have fået et bygkorn dyrker hun et lille barn i en blomsterpotte.

Barnet hedder Tommelise, fordi hun er på størrelse med kvindens tommelfinger. Den lille pige gennemgår meget i sit liv, fra næsten at gifte sig med en tudse til at møde en hjælpsom svale. Skulpturen er lavet i bronze, er 3,14 meter høj og vejer omkring 600 kg. Den blev afsløret i 1994.

Fun fact: Billedhugger Lotte Olsen lærte støbeteknikken af Eiler Madsen, der skabte Tinsoldaten, som du kan se i Overgade.

Lotte Olsen (1945 -) var studerende ved Det Kongelige Danske Kunstakademi. Hun bor i Odense, arbejder på Hollufgård Gæsteatelier (lige uden for byens centrum) og på Fyns Grafiske Værksted (i Hans Jensens Stræde). Hendes teknik, når hun arbejder med bronze, kaldes Cire Perdu, som er en meget gammel billedhuggerteknik.