©  Foto:

Sommer på Danmarks Jernbanemuseum

Hop ombord på veterantoget
Det er en helt speciel oplevelse for både børn og voksne, når I står tæt på et opfyret damplokomotiv. Hver tirsdag, onsdag og torsdag fløjter vi til afgang og kører damplokomotiv på museets egen strækning. Trækkraften leveres af damplokomotivet ODIN, der er en 1:1 køreklar kopi af Danmarks første lokomotiv fra 1846. Hver lørdag kører vi med veteranmotorvognen LNJ M 4 fra odensevirksomheden Triangel.

Med veteranbus rundt i Odense
Oplev Odense med en rutebil fra dengang farfar var barn. Veteranbussen kører hver mandag, fredag og søndag i sommerferien i tidsrummet kl. 10.00-15.00. Veteranbussen er fra 1966 og har været i drift i Odense frem til 1987.

Opgaver for de mindste med Koblingerne
Tiptiptipoldefar Odin ved så meget! Han var Danmarks første lokomotiv, og har set både damplokomotiver, diesellokomotiver og ellokomotiver køre på de danske skinner. Odin vil gerne fortælle nogle af tiptiptipoldefar Odins mange spændende historier til de andre Koblinger, men han er ikke så god til at huske og får brug for jeres hjælp.

En enorm maskine på skinner, drejskiveshow og adgang til det røde lyntog
Hør om E-maskinen - en enorm maskine på skinner og som noget helt særligt åbner vi to gange dagligt for det ikoniske røde lyntog, hvor publikum normalt ikke har adgang. Her får I fortællingen om, hvordan åbningen af den gamle Lillebæltsbro i 1935 og introduktionen af lyntoget revolutionerede jernbanedriften i Danmark.

Oplev museets store drejeskive i funktion. Drejeskiven bruges stadig aktivt på museet, når vi flytter vogne eller lokomotiver fra ét spor til et andet.

Praktiske oplysninger

  • Der er aktiviteter hver dag i perioden 1. juli – 18. august kl. 9-17
  • Alle aktiviteter på museet er inklusiv i entréen
  • Cafeen er åben hver dag kl. 10-15.30
  • Børn (0-17 år) har altid gratis adgang