©  Foto:

Odense Letbane

Letbanen i Odense – let og ligetil - for kun 15 kr.

Odense Letbane kører på strækningen mellem Hjallese Station i den sydlige del af byen og Tarup Center i Odense Nordvest. I alt godt 14 kilometer letbane. Scan QR koden på stationen og betal med mobilen - så koster det kun 15 kr. (og kun 10 kr. hvis du er under 26)

Letbanen kører hvert 7,5 minut i dagtimerne på hverdage, og hvert 10. eller 15. minut i ydertimerne og i weekenden. Der er i alt 24 stop på sin vej (2 ekstra når Nyt  OUH åbner) fra Hjallese Station. Blandt andet ved Parkering letbanens park & ride-anlæg Parkering Odense Syd, to stop ved universitetet, Bilka, IKEA og Rosengårdcentret, inden letbanen kører ind mod centrum af Odense, hvor den blandt andet stopper ved Albani Torv nærmest den centrale gågade og ved Odense Banegård. Derudover kører den forbi Vesterbro-kvarteret og Bolbro, hvor den bl.a. stopper ved Idrætsparken og stadion, inden den når Tarup Center. Se rutekort her.

Letbanen kører dagligt mellem 05 og 24 og til kl. 01 i weekenden Se køreplanen her.

Flere muligheder for at få billet
Denne nemmeste og billigste måde at rejse med letbanen er ved at scanne QR-koden, du finder på alle stationerne. Den leder ind til en betalingsløsning, der fungerer på alle nyere smartphones. Samtidig er det den billigste løsning til kun 15 kr. pr. gang.
Du kan naturligvis også bruge dit rejsekort. Bestil rejsekort.
Du kan også købe billet i FynBus’ webshop på fynbus.dk eller via FynBus’ mobilapp. Læs mere og download app her.
Endelig er der mulighed for at købe en fysisk enkeltbillet i butikker nær letbanen. Se en oversigt her.

I ferierne kan du købe en særlig turistbillet til 50 kroner, der gælder til letbane og FynBus busser på hele Fyn.

Parkering Odense Syd
Vil du undgå trafikmylder og jagt på p-pladser i centrum, så er der flere muligheder for at stille bilen og hoppe på letbanen. Det største parkér & rejs-anlæg ligger på Søndre Hospitalsvej 25 i Hjallese – tæt ved motorvejsafkørsel 50, Odense SØ. Anlægget har 800 gratis parkeringspladser lige ved letbanestationen Parkering Odense Syd. Har du el-bil, er det oplagt at parkere ved én af de anlæggets 10 ladestandere.

I Højstrup er der lavet et mindre parkeringsanlæg med plads til godt 60 biler samt aflåst, overdækket cykelparkering lige ved Højstrup letbanestation.