©  Foto:

Odense Centralbibliotek

På Odense Centralbibliotek kan du låne bøger, tage dine børn med til legeområdet og som studerende, kan du få hjælp og sidde på studiepladserne og fordybe dig.

Odenses hovedbibliotek
Odenses mest centrale bibliotek finder du i Borgernes Hus i Odense Banegårdcenter. Her er der både noget for den læselystne, den unge studerende eller for børn. Du finder nemlig børne- og ungeafdelingen på 1. sal, hvor der er hyggelige siddepladser til fordybelse i bøgerne og legeområde til de mindste. Udover selve biblioteket, er Odense Centralbibliotek også en del af Netbiblioteket, som eksempelvis indeholder eReolen. På eReolen findes der blandt andet e-bøger, podcast og digitale magasiner. Udover siddepladser til studerende, giver biblioteket også andre gode studiefaciliteter hvad enten du skal søge digitalt, søge på hylden, skrive opgave eller andet. Du kan også leje eller låne lokaler på biblioteket, hvis dét behov skulle opstå. Der er selvsagt flere muligheder på Odense Centralbibliotek end man lige tror.

Andre faciliter
Udover selve biblioteket, finder du også blandt andet computere, printere og kopimaskiner, som du frit må afbenytte. På biblioteket er der desuden også gratis wi-fi, der er et stort udvalg af blade og magasiner, og hver dag er der friske aviser fra ind-og udland. Derudover kan biblioteket også tilbyde en læsecoach til dig der vil fordybe dig og blive bedre til at læse, en litteraturkonsulent hvis du ønsker et samarbejde med biblioteket omkring litteratur, du kan også booke en bibliotekar, hvis du har brug for hjælp til litteratursøgning til en opgave.

Arrangementer på Odense Bibliotek
På Odense Centralbibliotek er der forskellige arrangementer gennem året. Om sommeren kan børn eksempelvis deltage i læseudfordringer, de kan også gå på tingfinderjagt, komme til højtlæsningskoncert eller diverse workshops. Der er også noget for voksne, såsom forskellige foredrag, temaklubber hvor du kan være med til at diskuterer diverse romaner eller debatarrangementer, hvor der tales om verdenssituationen. Så hvad enten du er ude efter at låne en bog, have en hyggelig dag på biblioteket med børnene, er studerende eller blot ønsker at udvide din horisont med nogle af bibliotekets mange faciliteter, så er Odense Centralbibliotek stedet for dig.