©  Foto:

Lundstrøms Evighedsblå

Evighedsblå. Det kaldte den anerkendte kunstner Vilhelm Lundstrøm farven i sine maleriers baggrunde, der konsekvent udstråler en intens og dybblå nuance.

Vilhelm Lundstrøm (1893-1950) står som en af Danmarks mest betydningsfulde kunstnere, især elsket for sine farverige fremstillinger af kvinder og stilleben mod en baggrund af intense blå toner.

Kunstmuseum Brandts huser en af landets mest betydningsfulde samlinger af Vilhelm Lundstrøms malerier, og i 2024 vil Lundstrøms fascination af den blå farve danne rammen om en samling med titlen "Lundstrøms Evighedsblå". I tæt samarbejde med eksperter fra Konserveringscenter Vejle, virksomheden Newtec Engineering og Syddansk Universitet kortlægger udstillingen farvepaletten og materialerne i de mange malerier af Lundstrøm, der findes i museets samling.

Denne udstilling giver et enestående indblik i både kunstnerens og konservatorens verden. Den demonstrerer, hvordan arbejdet i laboratoriet og den seneste teknologi kan bidrage til at skabe ny viden om nogle af museets mest værdsatte kunstværker og bevare dem for eftertiden – måske endda for evigt.