©  Foto:

Kunstinstallationen The Square

Oplev den eventyrlige lyskunstinstallation, The Square, der lyser Albani Torv op i vintermørket. Mellem fire lyssøjler udspilles H.C. Andersens eventyr, Skyggen, som en poetisk og abstrakt fortælling med udgangspunkt i farver og lysets dans, der træder tydeligt frem i vinterens mørke timer.

Lys, skygger og poetiske fortællinger i Odense – en by, du troede, du kendte.

Kunstinstallationen The Square, skabt af Chaos Engine, består af LED-lys og pixel-mapping-teknologi og er formet af fire imponerende rektangulære kuber. De er arrangeret i en firkantet formation, der elegant matcher omgivelserne på det stenbelagte torv. The Square kan findes på Albani Torv frem til d. 30. marts, hvor den lyser op når mørket falder på.

Velkommen til "The Square" – en fortryllende lyskunstinstallation på Albani Torv i hjertet af Odense.

Det er Odense Kommunes ambition, at The Square løbende vil optræde i bybilledet som et æstetisk, kreativt og fremadskuende billede på byens udvikling og samtidigt med stærke referencer til byens historie og kulturliv.

Inspirationen til det første tema på the Square er hentet fra H.C. Andersens kendte fortælling om Skyggen. I samarbejde med H.C. Andersens Hus og Museum Odense, har retningen for kunstværkets udformning taget form. Det har resulteret i en abstrakt fortolkning af fortællingen, hvor farver og skyggeformationer danser i takt med historien.

Eventyret udforsker temaer om identitet, begær og den menneskelige natur. Netop denne dybde tager The Square fat i og formidler det gennem skiftende lysstemninger, der skaber en følelsesmæssig rejse for den der betragter det.

The Square er ikke blot en lysinstallation, men en fortælling uden ord, der fanger øjet og sindet, og inviterer alle til at opleve H.C. Andersens eventyr på en ny og moderne måde.

Velkommen til en verden af lys, skygger og fortælling på Albani Torv – et unikt møde mellem kunst og litteratur i Odense – en by, du troede, du kendte.