©  Foto:

Kejserens nye klæder

Keld Moseholms (1936 -) skulptur er inspireret af eventyret Kejserens nye klæder og du kan næsten høre den lille dreng råbe - Men han har jo ikke noget på - mens kejseren kigger sig selv i spejlet.

Skulpturen viser kejseren med sin krone og scepter, skrædderen og en repræsentant fra det kongelige hof, der alle kigger på kejserens nye klæder. Hvis du kigger grundigt på kejserens kropssprog kan du fornemme en smule frygt, da han ikke kan se stoffet og derfor tror at han er uegnet til at være kejser, hvis man skal tro de to svindlere, der har syet tøjet.

Skulpturen er lavet i bronze, på væggen er der placeret et spejl i rustfrit stål og det hele står på et tre trin højt stenfundament. Keld Moseholm er kendt for hans små, runde figurer, der ofte finder dem selv i en hjælpeløs situation hvor de kæmper mod natur eller magt. Det er ikke et tilfælde at kejseren har fået denne figur, da han kæmper med sin egen forfængelighed.

Fun fact: Skulpturen blev afsløret i 1988 som den første i en serie af H.C. Andersen inspirerede eventyrskulpturer.

Keld Moseholm er uddannet på det Fynske kunstakademi og på Kunstakademiet i København hvor han var i lære hos Gottfred Eickhoff. Siden 1980 har han skabt adskillige værker med de karakteristiske små, runde figurer. Blandingen af de umulige opgaver de små mænd kæmper med og det venlige, humoristiske og let satiriske udtryk har gjort dem meget populære.