©  Foto:

H.C. Andersen Skoven

H.C. Andersen Skoven blev påbegyndt i 2001 og er altså en nyere skov. Set fra luften ligner skoven Andersens papirklip "Solhovedet" og mønstret er skabt af en blanding af egetræer og lindetræer. Skoven er inspireret af de skove, H.C. Andersen besøgte under sine ophold på forskellige herregårde i Danmark. Disse herregårde havde store parker, der smeltede sammen med de omkringliggende skove og marker.

H.C. Andersen Skoven ønsker at genskabe grænsen mellem den velplejede herregårdspark og det omkringliggende landskab. Med tiden vil skoven være fyldt med egeskovens blomsterflor og fuglesang, og det vil være et sted, hvor man kan slappe af, lukke øjnene og opleve eventyrenes ånd. Skoven vil have et romantisk og parklignende udseende, i overensstemmelse med H.C. Andersens ånd.

Uden for skoven græsser kreaturerne på græsarealet. I de første mange år vil området være indhegnet, så dyrene kan græsse mellem træernes stråler, der strækker sig ud i landskabet. Trærækkerne består af eg blandet med tjørn, røn, hunderoser, hassel og hyld. Når træerne bliver store og stærke nok, fjernes hegnet, så dyrene kan græsse under egekronerne.

H.C. Andersen Skoven ligger øst for Odense Å mellem Åsum og Seden, med hovedindgang fra Svendsagervej. Skoven er ideel til familieudflugter, hvor børnene kan lege på de sjove naturlegeredskaber, mens de voksne kan nyde siddepladser og grille.