©  Foto:

Carlos Amorales - Black Cloud

En utrolig oplevelse venter besøgende i Kunsthallen på Brandts, hvor den mexicanske kunstner Carlos Amorales’ værk 'Black Cloud' gør sin debut i Danmark.

 

Dette kunstværk af Carlos Amorales manifesterer sig som en mørk, men dog poetisk oplevelse, der fuldt ud lever op til sin titel. Forestil dig mere end 30.000 sorte sommerfugle, udført i laserskåret papir, der sværmer i skyformede formationer rundt om dig. Disse sommerfugle bebor hver krog og hvert hjørne - fra vinduer til lofter, vægge til søjler.
Isoleret set er hver papir-sommerfugl et delikat, æstetisk vidunder, men samlet udgør de en overvældende masse, som vækker associationer til noget både overnaturligt og ustyrligt, tangerende bibelske plager.

Historien bag 'Black Cloud' er lige så fængslende som selve værket. Carlos Amorales fandt inspiration en søvnløs nat under et sidste besøg hos sin døende bedstemor. I mørket fremtonede en vision af et rum fyldt med sorte sommerfugle så levende, at Amorales blev drevet til at realisere denne vision.

Det hele begyndte med fremstillingen af papirsommerfugle i kunstnerens eget atelier i Mexico City og har nu bredt sig i populærkulturen og har bl.a. skabt en trend i modeverdenen.