Top tips for de lækkersultne

Foto: Johan Joensen

Når man lige er i humør til noget sødt, så er her en guide til favoritstederne i Odense. Hvor går de lokale hen når de skal købe træstammer? Hvor får man den bedste cheesecake? Er det muligt at finde den perfekte kringle i Odense? Læs med og bliv klogere lige her

5 uundgåelige steder for den lækkersultne

 

  1. Wienerbageriet Døckerslund – Autentisk lille bager, som den ser ud i de fleste mindre danske byer. 
  2. Mortens Chokolade – Håndlavet chokolader med smag i topklasse
  3. Wendorff – Klassisk dansk bager/konditor kager med lokale råvarer og top-kvalitet
  4. Grain Surdejsbageri – Fuldkornsspeltbrød, croissanter og ølandsbrød. Alt sammen bagt på surdej.
  5. Mahi’s Cabin, Tea and Coffee

 

Trænger du til noget, der kan dulme din sukkerafhængighed og være kirsebærret på toppen af din allerede fantastiske dag i Odense? Så er de 5 uundgåelige lækkerier unægteligt det rette sted for dig. Vores lokale kage connoisseur giver her 5 bud på steder du kan forkæle din søde tand.

Wienerbageriet Døckerslund – Autentisk lille bagerforretning, som ikke gør det store ud af sig selv. Det ligner en normal dansk bager udefra, og det lille lokale, som er proppet med friskbagte brød og lækkerier, gør heller det store indtryk – kort sagt, minder det om noget man ser i de fleste danske byer. Forskellen på denne og andre, er dog at kvaliteten og smagen af deres bagværk, ligger helt i top. Er man til en god gammel klassiker, så kan deres træstammer varmt anbefales – der er ekstra marcipan, godt med chokolade i enderne og en kraftig smag af kakao og rom i dejen.

Mortens Chokolade – Håndlavede chokolader med smag i verdensklasse: Der er noget særligt over chokolade, som er håndlavede fra bunden, og det kan både ses og smages hos Mortens Chokolade. Fire gange om året bliver sortimentet opdateret med en ny chokoladekollektion, der er tilpasset årstiden, højtiden eller de ting, der nu sker i Odense.  

Wendorff – Klassisk dansk bager/konditor kager med lokale råvarer og top-kvalitet: En kort beskrivelse kunne lyde sådan her: 20% ekstra kvalitet for 10% ekstra pris. Deres brød og kager ligger over standard. Ganske enkelt. For de prisbevidste, bør det nævnes at de måske lige koster 2 kroner ekstra, men det er hurtigt glemt, når først du har sat tænderne i en kage eller brød, som altid har en perfekt afbagning, konsistens og smag. Orker du ikke en sløj crossaint ved morgenbordet eller en halvtør kage til eftermiddagskaffen, så er Wendorff det sikre valg.   

Grain Surdejsbageri – Kasper, der tidligere var kok, har nørdet surdejsbrød i flere år, og kærligheden til håndlavet kvalitet oser ud af det intime butikslokale. Som han selv beskriver det, manglede Vesterbro sådan en ”neighbourhood sourdough baker” og det har bydelen i dén grad fået.

Mahi’s Cabin, Tea and Coffee – Hygge, ren og skær hygge: Hjemmelavede kager ud fra hjemmelavede og afprøvede opskrifter, en indretning og en betjening, der får dig til at mærke hyggen i dét sekund, du træder ind ad døren. Hvis vi skulle vise turister og andre udlændinge, hvad dansk hygge egentlig er for noget, så er dette stedet vi først tager dem hen. Når du ser stedet udefra, fornemmer du hurtigt, at hér kunne du godt sidde og slappe lidt af og nyde en stille stund, med en god ven eller familie eller god kollega. Når du ser stedet indefra og hilser på ejerne, så bliver du sikker på, at her vil du gerne nyde en kop kaffe og lidt kage. Når du så sætter tænderne i, så ved du at du valgte rigtigt!