Gå til indhold
Kvinde på christianiacykel med vandcykler på aaen i baggrunden
Skolehave 02

Bæredygtig by

Foto:Andreas Bastiansen&Odense Kommune
Odense som

Odense fokuserer på bæredygtighed

Bæredygtighed er blevet en integreret del af den danske tankegang. For danskernee betyder bæredygtighed at arbejde sammen for at imødekomme både de nuværende og fremtidige behov i samfundet. Danmark er førende inden for bæredygtighed, fra vedvarende vindenergi til dansk cykelkultur.


I Odense gør vi vores til at bidrage til Danmarks bæredygtighed - vi støtter op om cykelkulturen, vi udfaser kul på Fynsværket og sørger for at tænke bæredygtighed ind i nye projekter.

Liste
Kort

Rent vand en selvfølge?

I Danmark tager vi rent vand i hanen for givet - sådan ser det ikke ud alle steder i verden. I mere end halvdelen af verden er vandet i hanen af en sådan kvalitet at man skal tage sine forholdsregler inden man slukker tørsten.

Læs mere

Fyn udfaser kul tidligere end planlagt

Fjernvarme Fyn stopper i 2022 med at bruge kul. Det begrænser CO2-udledningen med 375.000 ton årligt og sænker den danske udledning med knap en procent - svarende til at udskifte 200.000 biler med elbiler.

Læs mere

Odense skal være klimaneutral i 2030

Odense skal være CO2-neutral senest i 2030. Det er et ambitiøs mål, som vil kræve store beslutninger og ændringer i den by, vi kender i dag. Når vi lykkes med disse ambitioner, bliver Odense en både sundere, grønnere og mere attraktiv kommune at bo i. Sådan bliver vi en storby med omtanke.

Læs mere

Find out what we are up to: