Blå robot

Oplev robotterne til Robot & Science Kulturfestival

Foto: Mette Falk

Vil du blive klogere på teknologiens muligheder, styre en verdenskendt robotarm eller opleve kemiske eksplosioner. Vil du have fingrene i den nyeste teknologi gennem workshops, udstillinger og talks, tilsat underholdende shows og skøn livemusik fra kendte, danske artister? 

Kan du svare ja til ovenstående, så vil du elske Odenses Robot & Science Kulturfestival.  

For at kunne forstå, hvad robotter, droner og automatisering egentlig er for en størrelse, skal du nemlig have fingrene i det.  På Robot & Science Kulturfestivalen er det netop det, der er essensen. Alt fra spil- og softwareudvikling til interaktive demoer og robotteknologi, kreative tegne- og DIY-værksteder, den nyeste AI-teknologi og meget mere. 

Robot & Science Kulturfestival 2024

Festivalen finder sted d. 23.5 til 26.5. i 2024.

Science show på kulturfestivalen

Foto:Invest in Odense

Festivalen foregår i Munke Mose og den bygger bro mellem teknologi, industri, kunst og kultur. Her kan alle besøgende få en fornemmelse af, hvad robotter, droner og automatisering kan og samtidigt blive klogere på, hvorfor Odense er kendt globalt som ’the cobot capital’.  

På Robot & Science Kulturfestival kan du møde et bredt udsnit af robotvirksomhederne i den anerkendte robotklynge Odense Robotics. Den består i dag af +160 virksomheder og mere end 3.600 ansatte. Foruden virksomhederne byder Odense også på et stærkt vidensmiljø hos Syddansk Universitet, som du også kan møde på festivalen. 

robotkunst

Foto:Invest in Odense

Odense som Verdens bedste Robotby 

Verdenskendte robotvirksomheder som Universal Robots og MiR har som pionerer inden for robotindustrien placeret Odense på verdenskortet som en førende destination for banebrydende, ny teknologi. Den populære robotarm fra Universal Robots har således ændret måden, hvorpå arbejdsprocesser automatiseres og har samtidigt muliggjort, at mennesker og robotter arbejder sammen, side om side.  

Odenses ambition er at være Verdens bedste Robotby og vi er godt på vej. Med festivalen byder byen derfor alle besøgende velkommen ind i en verden af robotter og automatisering og giver et sjældent indblik for almindelige borgere, i hvad byens roboteventyr går ud på. Nemlig at mennesker og virksomheder i Odense har masser af idéer og modet til at eksperimentere for at føre dem ud i livet. På samme måde bidrager virksomhederne til at opfinde, udvikle og medvirke til byens virkelyst og vækst.

Det er gratis at deltage i festivalen som i 2023 tiltrak +10.000 besøgende, herunder rigtig mange børnefamilier.