Gå til indhold
©  Foto:

Papirbåden - skulptur i Odense Å

Papirbåden, der sejler midt på åen i Eventyrhaven, får ofte de forbipasserende til at tænke på H.C. Andersens eventyr om "Den Standhaftige Tinsoldat". I fortællingen om den et-benede tinsoldat, der er ulykkeligt forelsket i en danserinde, finder to drenge nemlig tinsoldaten på gaden: "Se du! Der ligger en tinsoldat. Han skal ud at sejle." Og så gjorde de en båd af en avis, satte tinsoldaten midt i den, og nu sejlede han ned af rendestenen," skrev Andersen og sendte den stakkels tinsoldat til søs.

Papirbåden er, trods sit navn, lavet af mat rustfrit stål og blev købt i 1984 efter en udstilling i Eventyrhaven. Faktisk er skulpturen en kopi af en af Erik Heides andre værker - Båden til minde om færgefarten til og fra Mors. Den eneste forskel mellem vores skulptur og den, der står i Nykøbing Mors er materialevalget. Den i Nordjylland er lavet i Cortenstål og placeret på land, mens den i Odense er lavet i rustfrit stål og sejler på Odense Å.

Erik Heide (1934 - ) er en selvlært billedhugger, der er bedst kendt for sine kirkeudsmykninger. I flere moderne kirker har han været ansvarlig for hele udsmykningen af kirkerummet fra alter til krucifiks. Han arbejder primært med træ, granit og støbejern.

Find out what we are up to: