©  Foto:

Echo - bronzeskulptur

I den græske mytologi blev bjergnymfen Echo kendt som personifikationen af ekkoet. Ifølge Ovid blev hun straffet af Hera for at have forsinket hende med hendes snak, mens Zeus havde en affære med en anden skovnymfe. Som en konsekvens kunne den snakkeglade pige kun gentage, hvad andre sagde. Senere blev hun forelsket i den unge og smukke Narcissos, men da han afviste hende, blev hun gradvist reduceret til blot at være en stemme.

I Aksel Hansens skulptur bliver Echo afbildet, mens hun vandrer rundt i skoven og kalder på Narcissos. Kvindeskikkelsen udstråler en sart og flygtig atmosfære, der fungerer som en forudanelse af hendes skæbne.

Skulpturen blev opstillet i 1932 som den første i rækken af skulpturer i Eventyrhaven. Den blev skænket af overlæge Poul Guitdal, og en originalmodel i gips kan findes på Fyns Kunstmuseum.

Aksel Hansen (1853-1933) var en yderst produktiv billedhugger. Han blev født i Odense og begyndte sin karriere som træskærer og stenhugger hos sin far, før han senere blev optaget på Kunstakademiet i København. Hans skulpturer udviklede sig gradvist fra naturalistisk stil til art nouveau-stilen.