©  Foto:

Den Fynske Opera i Odense

Den Fynske Opera så dagens lys med en succesopsætning af La Bohème i 1948, og med sin placering lige ved Munke Mose har Den Fynske Opera en central beliggenhed i Odense bymidte.

Operaen ligger på sin vis også i midten af genren; Den Fynske Opera ser det på den ene side som sin opgave at producere nye operaer og udvikle genren, og på den anden side lægger Den Fynske Opera stor vægt på at være en imødekommende kulturinstitution. Man vil derfor både kunne opleve gode gamle klassikere såvel som inspirerende nye kompositioner på Den Fynske Opera. Det være sig i form af både danske og udenlandske operaer og operetter samt forestillinger for børn med mere.

Den Fynske Opera har en stor sal, hvor forestillingerne finder sted samt en mindre foyer med bar, hvor mindre arrangementer afvikles. Ligeledes er det her muligt at nyde et glas før og efter forestillingen.

Huset emmer af sjæl og rummer på en spændende historie med mange forskellige baggrunde. Her lå blandt andet i sin tid Odense Folketheater, og ældre odenseanere gemmer også stadig på glade minder fra Rosenhaven, som var en stor restaurant. I december 2021 markeredes genindvielsen af hele bygningen, som havde 125års jubilæum.